3 rețete puternice și ușor de făcut singuri pentru ucigașul natural de buruieni

Trei rețete naturale de ucigaș de buruieni eficiente și ușor de făcut

Erbicinile chimice sunt din ce în ce mai criticate pentru efectele lor nocive asupra mediului și sănătății. Din fericire, există alternative naturale și ecologice pentru a scăpa de buruieni fără a dăuna planetei noastre. În acest articol vă prezentăm trei rețete puternice de ucigaș natural de buruieniușor de făcut singur și economic.

1. Ucigaș de buruieni cu oțet alb

Oțetul alb este un ingredient comun folosit în rețetele de curățare verde. De asemenea, are proprietăți de ucidere a buruienilor foarte interesante datorită acidității sale ridicate, care elimină buruienile. Pentru a pregăti acest herbicid natural, urmați acești pași:

3 rețete puternice și ușor de făcut singuri pentru ucigașul natural de buruieni
3 rețete puternice și ușor de făcut singuri pentru ucigașul natural de buruieni

Ingrediente

 • 1 litru de otet alb
 • 2 linguri de sapun de vase biodegradabil

Pregătirea

 1. Amestecați oțetul alb cu lichidul de spălat vase într-un recipient sau direct într-un pulverizator.
 2. Agitați bine amestecul pentru a obține o soluție omogenă.

Utilizare

Pulverizați amestecul cu generozitate pe buruieni, având grijă să evitați plantele pe care doriți să le păstrați. Oțetul alb va funcționa rapid pentru a distruge celulele vegetale nedorite.

Atentie: Oțetul alb poate deteriora și plantele pe care doriți să le păstrați, așa că este important să îl aplicați numai pe buruieni și să evitați pe cât posibil alte plante.

herbicide naturale eficiente
herbicide naturale eficiente

2. Ucigaș de buruieni cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs natural cu multe intrebuintari, in special pentru menaj si gradinarit. Are proprietăți de distrugere a buruienilor datorită capacității sale de a perturba creșterea plantelor. Iată cum se prepară acest herbicid natural:

Ingrediente

 • 200 g bicarbonat de sodiu
 • 1 litru de apă

Pregătirea

 1. Dizolvați bicarbonatul de sodiu în apă, amestecând bine până obțineți o soluție omogenă.
 2. Transferați soluția într-un pulverizator.

Utilizare

Pulverizați soluția pe buruieni, punând accent pe zonele în care acestea cresc cel mai mult. Bicarbonatul de sodiu va preveni creșterea lor și va facilita îndepărtarea lor.

Truc: de asemenea, puteți stropi cu bicarbonat de sodiu pur direct pe buruieni, în special pe cele care cresc în aleile sau terasele. Bicarbonatul de sodiu va acționa apoi ca un herbicid cu acțiune lentă.

herbicide naturale eficiente
Fă-ți propriul herbicid natural

3. Ucigaș de sare

Sarea este un produs natural și economic care poate fi folosit ca un herbicid ecologic. Distruge buruienile provocând deshidratarea plantelor. Iată cum se prepară acest herbicid natural:

Ingrediente

 • 500 g de sare
 • 1 litru de apă clocotită

Pregătirea

 1. Se dizolva sarea in apa clocotita, amestecand bine pana se obtine o solutie omogena.
 2. Lăsați soluția să se răcească înainte de utilizare.

Utilizare

Turnați soluția de sare peste buruieni, având grijă să evitați plantele pe care doriți să le păstrați. Sarea va face ca plantele nedorite să se deshidrateze rapid, ducând la moartea lor.

Atentie: sarea poate dăuna plantelor pe care doriți să le păstrați și calității solului. Prin urmare, este recomandat să-l folosiți cu moderație și numai în zonele în care buruienile sunt deosebit de invazive.

Optând pentru acești erbitini naturali, vei contribui la protejarea mediului și a sănătății grădinii tale. Nu ezitați să testați aceste rețete și să împărtășiți rezultatele dvs. cu alți grădinari preocupați de conservarea planetei noastre frumoase.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » 3 rețete puternice și ușor de făcut singuri pentru ucigașul natural de buruieni