7 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat vase!

Mașina de spălat vase este un echipament esențial pentru a ne facilita sarcinile zilnice. Cu toate acestea, unele articole pot fi deteriorate sau pot deteriora aparatul dacă sunt spălate în mașina de spălat vase. În acest articol vă prezentăm 7 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat vase.

1. Ustensile de bucătărie din lemn

Plăcile de tăiat, spatulele, lingurile și alte accesorii din lemn trebuie spălate manual. Apa fierbinte și detergenții pentru mașina de spălat vase pot cauza umflarea, deformarea și crăparea lemnului. În plus, ciclurile intensive de uscare pot slăbi și eventual rupe fibrele lemnului.

ce nu trebuie pus niciodată în mașina de spălat vase
ce nu trebuie pus niciodată în mașina de spălat vase?

Sfaturi de îngrijire:

Spălați ustensilele din lemn cu un burete umed și puțin săpun lichid. Clătiți-le bine și uscați-le imediat cu un prosop curat.

2. Cuțite ascuțite și cuțite profesionale

Cuțitele de bucătar, cuțitele de pâine și alte lame ascuțite se pot toci rapid atunci când sunt spălate în mașina de spălat vase. Contactul cu alte obiecte în timpul ciclului de spălare poate duce la ciobirea sau zgârierea lamei. În plus, cuțitele pot provoca, de asemenea, deteriorarea interiorului mașinii de spălat vase.

Sfaturi de îngrijire:

Spălați-vă cuțitele ascuțite de mână cu săpun și apă caldă. Ștergeți ușor lama pentru a nu vă tăia și uscați imediat cuțitul cu o cârpă curată.

3. Oale și tigăi din fontă

Fonta este un material robust și durabil, dar nu rezistă bine curățării în mașina de spălat vase. Într-adevăr, acest lucru poate provoca apariția ruginii și poate deteriora stratul protector al suprafeței.

Sfaturi de îngrijire:

Spălați ustensilele din fontă manual cu o perie moale și puțin săpun. Clătiți bine și uscați imediat cu un prosop curat. Pentru a preveni ruginirea, apoi aplicați un strat subțire de ulei vegetal înainte de a depozita oala sau tigaia.

vase murdare în mașina de spălat vase
vase murdare în mașina de spălat vase

4. Cutii de depozitare din plastic

Chiar dacă unele cutii de depozitare din plastic sunt concepute pentru a fi spălate în mașina de spălat vase, cel mai bine este să nu o facă. Căldura și detergentul pot, în unele cazuri, să modifice plasticul și să ducă la formarea de substanțe potențial dăunătoare. În plus, cutiile ușoare pot fi răsturnate în timpul ciclului de spălare, limitându-le eficacitatea curățării.

Sfaturi de îngrijire:

Spălați cutiile de plastic manual cu un burete și săpun lichid. Clătiți-le bine și uscați-le cu un prosop curat înainte de a le depozita.

5. Obiecte de cristal

Paharele și alte obiecte din cristal sunt prea fragile pentru a fi spălate în mașina de spălat vase. Căldura și jeturile puternice de apă pot face ca aceste articole delicate să se spargă sau chiar să se spargă complet.

Sfaturi de îngrijire:

Spălați manual articolele din cristal cu un burete moale și săpun lichid. Clătiți-le cu apă caldă, apoi uscați-le cu o cârpă fără scame pentru a evita urmele.

o mașină de spălat vase funcțională
o mașină de spălat vase funcțională

6. Ustensile din aluminiu

Unele vase de gătit din aluminiu, cum ar fi tigăile, tigăile și tigăile pentru prăjituri, nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Într-adevăr, reacția chimică dintre aluminiu și detergenți poate duce la pierderea învelișului lor protector și poate provoca oxidarea acestora.

Sfaturi de îngrijire:

Spălați piesele de aluminiu cu un burete moale și săpun lichid. Clătiți-le bine și uscați-le imediat cu un prosop curat.

7. Obiecte decorative pictate sau aurite

Farfuriile, ceștile și alte vesela cu desene pictate manual sau detalii aurii își pot pierde strălucirea atunci când sunt spălate în mașina de spălat vase. Într-adevăr, chimicalele și căldura pot deteriora culorile și finisajele.

Sfaturi de îngrijire:

Spălați manual obiectele decorative delicate cu un burete moale și săpun lichid. Clătiți-le bine și uscați-le cu o cârpă fără scame pentru a le păstra aspectul.

Având grijă să spălați manual aceste articole și urmând sfaturile noastre de întreținere, veți prelungi durata de viață a ustensilelor de bucătărie și veți evita deteriorarea mașinii de spălat vase. Nu ezitați să consultați manualul de utilizare al dispozitivului dumneavoastră pentru a cunoaște măsurile de precauție suplimentare care trebuie luate.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » 7 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată în mașina de spălat vase!