Cum să văd parola la WI-Fi pe Android

Uneori poate fi necesar să aflați parola din rețeaua Wi-fi conectată pe telefonul Android pentru a conecta un alt smartphone, laptop sau alt dispozitiv. Și dacă este foarte ușor să faceți acest lucru pe un computer, atunci este mai dificil cu Android fără root.

Această ghidare detaliază metodele posibile pentru a vizualiza parola de rețea Wi-Fi pe un telefon Android cu diferite versiuni, inclusiv fără acces root. De asemenea, poate fi util: cum să vizualizați parola Wi-Fi în Windows 10, 8.1 și Windows 7, Cum să aflați parola Wi-Fi pe Mac OS.

Cum să vizualizați parola Wi-Fi pe Android 10 și alte modele mai noi

Android 10 are o funcționalitate nouă: opțiunea de a genera un cod QR care poate fi scanat de un alt telefon pentru a vă conecta la Wi-Fi. După citirea acestui cod, putem vedea cu ușurință parola rețelei Wi-Fi conectate în conținutul său.

Pașii vor fi după cum urmează (un exemplu este dat pentru Android dar, pe Samsung totul este aproape exact la fel):

  1. Accesați Setări-Rețea și Internet – Wi-Fi (Setări – Conexiuni – Wi-Fi în cazul Samsung Galaxy) și faceți clic pe butonul Setări din dreapta numelui conexiunii active.
  2. Faceți clic pe butonul” Share „sau” QR Code ” pentru a genera un cod pentru a vă conecta la rețeaua Wi-Fi curentă.
  3. Dacă aveți un Android „curat”, veți vedea parola Wi-Fi chiar sub codul QR. Nu este afișat pe telefonul Samsung, dar îl putem recunoaște în continuare.
  4. Puteți utiliza acest cod scanând de pe un alt dispozitiv cu Android 10 (în setările Wi-Fi din lista de rețele există un buton pentru a scana codul, același buton apare în fereastra de introducere a parolei) sau îl puteți utiliza pentru a vizualiza parola stocată în acesta.
  5. Dacă dorim să aflăm parola din cod, este suficient să facem o poză fie cu o aplicație cu funcția de cititor de coduri QR, fie să facem o captură de ecran a ecranului (de obicei trebuie să țineți apăsat butoanele „volum în jos” + „opriți ecranul”), apoi să o recunoașteți cu orice cititor de coduri QR, acest lucru se poate face online.

Cum să aflați parola Wi-Fi Android fără acces root

Din păcate, nu există funcții încorporate în versiunile Android timpurii care să vă permită să vizualizați parolele Wi-Fi fără acces root, cu toate acestea, putem folosi următoarea abordare:

  1. Conectați-vă de pe telefonul Android la setările routerului, pentru aceasta cu o rețea Wi-Fi activă, de obicei este suficient să introduceți 192.168.1.1 sau 192.168.0.1 în bara de adrese dacă prima adresă nu se deschide. Introduceți datele de conectare și parola administratorului (datele de conectare și parola standard sunt de obicei indicate în partea de jos a routerului Wi-Fi).
  2. În setările routerului, accesați setările de securitate Wi-Fi.
  3. Vizualizați parola Wi-fi specificată (cheia de rețea).
    Pentru mai multe informații despre procesul de conectare și unde se află parametrii Wi-Fi, consultați instrucțiunile despre cum puteți schimba parola în Wi-Fi (instrucțiunile sunt scrise pentru un computer, dar când accesați de pe un telefon, esența rămâne aceeași).

Vizualizați parolele Wi-Fi salvate cu acces root

Dacă accesul root este obținut pe telefonul Android, atunci în Play Store veți găsi multe aplicații care facilitează vizualizarea parolelor pentru toate rețelele Wi-Fi salvate, nu doar cea la care sunteți conectat în prezent.

Printre astfel de aplicații se numără WiFi Password Recovery, WiFi Password Key Show și multe altele disponibile gratuit în Play Store. Nu cele mai mari ratinguri ale acestor aplicații sunt cauzate de faptul că mulți nu au citit că sunt necesare drepturi root, iar unii utilizatori se așteaptă să afișeze parole din alte rețele, pe care aceste utilități nu le fac.

Sper că totul a funcționat pentru dvs., parola Wi-Fi a devenit cunoscută și ați reușit să conectați noul dispozitiv la o rețea fără fir.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.