Cele mai bune sfaturi pentru a vă curăța geamurile ca un profesionist, fără a lăsa urme

Îngrijirea ferestrelor tale este esențială pentru a te bucura de lumină frumoasă și pentru a da un aspect curat interiorului tău. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să le curățați fără a lăsa urme și a obține un rezultat impecabil. În acest articol, descoperă 5 sfaturi eficiente pentru a vă curăța geamurile fără a lăsa urme.

1. Folosiți oțet alb și apă călduță

Oțetul alb este un aliat esențial pentru curățarea geamurilor. Intr-adevar, are proprietati de degresare si anti-calcar care permit depasirea urmelor de pe geamuri. Pentru utilizare, amestecați pur și simplu o parte de oțet alb cu două părți de apă caldă.

sfaturi pentru curățarea geamurilor fără a lăsa urme
sfaturi pentru curățarea geamurilor fără a lăsa urme

Cum se aplică acest amestec?

Pentru a face acest lucru, luați o sticlă de pulverizare și pulverizați cu generozitate amestecul pe suprafața de sticlă. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi ștergeți cu o cârpă curată și uscată din microfibră. Vei observa ca urmele dispar repede si fereastra ta isi recapata toata stralucirea.

2. Adăugați săpun de vase la amestec

Dacă descoperiți că amestecul anterior nu este suficient pentru a depăși cele mai încăpățânate pete, încercați să adăugați o linguriță de lichid de spălat vase în amestec. Lichidul de spălat vase este, de asemenea, un degresant excelent și va spori eficacitatea oțetului alb.

Gestul potrivit pentru a curăța bine

Pentru a vă curăța geamurile cu acest amestec, înmuiați o cârpă curată din microfibră în soluție, apoi frecați suprafața de sticlă cu mișcări circulare. Apoi clătiți paharul cu apă curată înainte de a usca cu o altă cârpă curată și uscată.

spala ferestrele
spala ferestrele

3. Folosiți ziar mototolit

Ziarul este un sfat eficient al bunicii pentru curățarea geamurilor fără a lăsa urme. In efect, ziarul are o textură ușor abrazivă care îndepărtează murdăria încrustă fără a zgâria suprafața de sticlă.

Cum să folosești corect ziarul?

Mototoliți câteva coli de ziar, umeziți-le ușor cu apă și apoi frecați paharul cu mișcări circulare. Nu uitați să schimbați foaia de îndată ce se murdărește prea mult. Terminați prin ștergerea sticlei cu o cârpă curată și uscată.

4. Optează pentru curățarea profesională cu o racletă pentru geamuri

Pentru un rezultat demn de profesioniști, puteți investi într-o racletă pentru ferestre. Acest instrument la îndemână vă va ajuta să vă curățați ferestrele fără urme și cu un efort minim.

cum să curățați corect geamurile
cum să curățați corect geamurile

Pașii pentru o curățare perfectă

  1. Începeți prin a umezi paharul cu un amestec de apă caldă și oțet alb.
  2. Apoi treceți racleta peste suprafață, făcând mișcări în formă de S.
  3. Ștergeți regulat lama racletei cu o cârpă curată pentru a evita deplasarea murdăriei.
  4. Terminați prin ștergerea marginilor sticlei cu o cârpă curată și uscată din microfibră pentru a îndepărta toate urmele de produs.

Nu ezitați să repetați această operațiune dacă mai observați câteva urme după prima trecere.

5. Alegeți momentul potrivit pentru a vă curăța geamurile

În sfârșit, știi că atunci când te decizi să-ți speli geamurile afectează și rezultatul final. De altfel, este indicat sa evitati orele cele mai calduroase ale zilei sau zilele insorite, intrucat soarele accelereaza uscarea produselor si favorizeaza formarea de urme.

Când să vă curățați geamurile?

Așa că preferați zilele înnorate sau dimineața devreme sau după-amiaza târziu pentru a începe curățarea. Astfel, amestecul tau va avea timp sa actioneze bine asupra murdariei inainte de a fi clatit si sters, ceea ce iti va garanta un rezultat impecabil.

Urmând aceste sfaturi simple și eficiente, acum ar trebui să puteți curăța geamurile fără a lăsa urme și să obțineți o suprafață perfect curată și luminoasă. Nu ezitați să adaptați aceste sfaturi în funcție de situația dvs. și de instrumentele de care dispuneți pentru rezultate optime. Curățenie fericită!

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Cele mai bune sfaturi pentru a vă curăța geamurile ca un profesionist, fără a lăsa urme