Cum să curățați și să întrețineți ramele ferestrelor din PVC cu ușurință și fără efort?

Tocurile de ferestre din PVC sunt renumite pentru durabilitatea și rezistența la intemperii. Cu toate acestea, necesită întreținere regulată pentru a-și menține noul aspect și pentru a asigura o viață lungă. În acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a vă curăța și întreține ramele ferestrelor din PVC într-un mod ușor și eficient.

Curățarea ramelor ferestrelor din PVC

Curățarea ramelor ferestrelor din PVC este esențială pentru a evita acumularea de murdărie și praf, care pot deteriora calitatea materialului în timp. Iată câțiva pași de urmat pentru o curățare eficientă:

Cum se curata ramele ferestrelor din PVC
Cum se curata ramele ferestrelor din PVC?
 1. Îndepărtați resturile și praful: Înainte de a începe curățarea, este imperativ să îndepărtați toată murdăria prezentă pe rama ferestrei folosind o perie moale sau un aspirator.
 2. Pregătiți o soluție de curățare: Amestecați apă caldă cu câteva picături de săpun de vase pentru a crea o soluție blândă, neabrazivă.
 3. Curățați ramele: Folosiți o cârpă curată înmuiată în soluția de curățare pentru a freca ușor cadrul ferestrei din PVC. Aveți grijă să nu frecați prea tare pentru a nu zgâria suprafața.
 4. Clătiți cu apă curată: După curățarea întregii suprafețe a cadrului, clătiți-l cu o cârpă curată și umedă pentru a îndepărta resturile de săpun.
 5. Uscați ramele: Ștergeți ramele cu o cârpă uscată și moale pentru a evita urmele de apă pe PVC.

Truc:

Pentru a îndepărta petele încăpățânate sau urmele de calcar, poți folosi oțet alb diluat în apă călduță. Aplicati aceasta solutie pe pata, lasati sa actioneze cateva minute apoi frecati usor cu o carpa curata si umeda.

curatare rame pvc ferestre
curatare rame pvc ferestre

Întreținerea etanșărilor și ferestrelor din PVC

Pe lângă curățarea ramelor din PVC, este important să aveți grijă și de etanșările și armăturile ferestrelor dvs. pentru a vă asigura că acestea funcționează corect și sunt sigilate. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea acestor articole:

 1. Verificați regulat garniturile: Inspectați garniturile de cauciuc din jurul ferestrelor pentru orice semne de uzură sau deteriorare. Dacă este necesar, înlocuiți-le cu garnituri noi pentru a asigura o bună izolare termică și fonică.
 2. Lubrifiați fitingurile: Pentru a asigura funcționarea corectă a mecanismelor de deschidere și închidere a ferestrelor din PVC, lubrifiați armăturile cu un produs adecvat, cum ar fi vaselina siliconică, la fiecare 6 până la 12 luni.
 3. Curățați șinele: Sinele ferestrelor glisante din PVC pot acumula murdărie și resturi, care pot interfera cu funcționarea lor. Curățați în mod regulat aceste șine folosind un aspirator sau o perie moale pentru a evita blocajele.

Precauții de luat la curățarea și întreținerea ramelor ferestrelor din PVC

Pentru a păstra calitatea și aspectul ramelor ferestrelor din PVC, este important să urmați anumite măsuri de precauție în timpul curățării și întreținerii:

întreține ramele ferestrelor din pvc
întreține ramele ferestrelor din pvc
 • Evitați produsele abrazive: Nu folosiți produse care conțin particule abrazive, cum ar fi praful de curățat, deoarece acestea pot zgâria și deteriora suprafața PVC.
 • Nu utilizați solvenți: Solvenții chimici, cum ar fi acetona sau white spirit, pot deteriora PVC-ul. Alegeți produse de curățare blânde, cum ar fi lichidul de spălat vase diluat în apă.
 • Nu vopsiți PVC-ul: Majoritatea ramelor de ferestre din PVC sunt concepute pentru a rezista la elemente fără a necesita vopsire. Aplicarea vopselei pe PVC poate modifica aspectul și calitatea acestuia.

Truc:

Daca vrei sa dai un nou aspect ramelor tale de ferestre din PVC patate sau decolorate, poti folosi un produs anume pentru renovarea PVC-ului, disponibil in magazinele de bricolaj. Aplicați acest produs conform instrucțiunilor producătorului și asigurați-vă că aerisiți bine camera când îl utilizați.

Curățarea și întreținerea regulată a ramelor ferestrelor din PVC este esențială pentru a le păstra aspectul și performanța de-a lungul anilor. Urmând aceste sfaturi, vă puteți bucura de ferestre curate, etanșe și durabile, evitând în același timp intervențiile costisitoare și inutile pentru înlocuirea sau repararea acestora. Așa că nu mai ezita, ia o cârpă, apă călduță și lichid de spălat vase și ai grijă de ramele ferestrelor tale din PVC!

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Cum să curățați și să întrețineți ramele ferestrelor din PVC cu ușurință și fără efort?