Cum să curățați un cuptor ușor și fără substanțe chimice?

Un cuptor murdar poate fi nu numai inestetic, ci și periculos pentru sănătatea dumneavoastră. Reziduurile alimentare arse care se acumulează pot afecta calitatea alimentelor tale și pot cauza probleme de igienă. Din fericire, există sfaturi naturale și ecologice pentru curățarea cuptorului fără a utiliza substanțe chimice nocive.

Metode de bicarbonat de sodiu

THE bicarbonat de sodiu este un produs natural și versatil pe care îl puteți folosi pentru a vă curăța temeinic cuptorul.

Cum să vă curățați cuptorul cu ușurință, fără substanțe chimice
Cum să vă curățați cuptorul cu ușurință fără substanțe chimice?

Bicarbonat de sodiu și apă

Pentru această metodă, amestecați 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu suficientapă pentru a forma o pastă groasă. Întindeți aluatul pe pereții cuptorului, precum și pe rafturi. Lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute sau chiar peste noapte dacă cuptorul este foarte murdar. Apoi, folosiți un burete umed pentru a șterge pasta și murdăria pe care s-a slăbit. Clătiți cu apă curată și uscați cu o cârpă curată.

Bicarbonat de sodiu și oțet alb

Această combinație este deosebit de eficientă în îndepărtarea petelor încăpățânate. Amesteca 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu suficient otet alb pentru a face o pasta. Aplicați pasta pe zonele înfundate și lăsați să acționeze între 30 de minute și 1 oră. Apoi frecați cu un burete umed și clătiți cu apă curată.

Metode bazate pe altele produse de zi cu zi

Pe lângă bicarbonat de sodiu, există și alte produse naturale pe care le poți folosi pentru a curăța cuptorul fără a apela la substanțe chimice nocive.

Sfaturi naturale pentru a vă curăța cuptorul cu ușurință
Sfaturi naturale pentru a vă curăța cuptorul cu ușurință

Lămâie

Lămâia este un excelent degresant și deodorant natural. Pentru a vă curăța cuptorul cu lămâie, tăiați o lămâie în jumătate și frecați pereții cuptorului cu partea cărnoasă. Lăsați sucul timp de aproximativ 30 de minute, apoi ștergeți cu un burete umed. Clătiți cu apă curată și uscați cu o cârpă curată.

Sare

Sarea este eficientă și în curățarea cuptorului. Pur și simplu presărați sare pe reziduurile de alimente arse în timp ce cuptorul este încă cald (dar nu fierbinte). Lăsați să se răcească complet, apoi îndepărtați murdăria cu o spatulă sau o perie moale. Ștergeți cu o cârpă umedă, clătiți și uscați.

Întreținere și prevenire regulată

Pentru a evita nevoia de a curăța un cuptor foarte murdar, este recomandat să efectuați întreținere regulată și să luați anumite măsuri de precauție.

Curățați-vă cuptorul rapid și ușor într-un mod ecologic
Curățați-vă cuptorul rapid și ușor într-un mod ecologic

Curățare regulată

Prin curățarea cuptorului și grilele sale dupa fiecare utilizare veti evita acumularea reziduurilor alimentare arse. Puteți folosi o cârpă umedă și săpun pentru a îndepărta murdăria superficială, apoi clătiți cu apă curată și uscați cu o cârpă curată.

Hartie de copt si recipiente inchise

Pentru a minimiza scurgerile în cuptor, utilizați hârtie de copt când gătiți alimente care se pot stropi (cum ar fi pizza sau caserole). În mod similar, preferați recipientele cu capace pentru caserole sau lichide care se pot revărsa.

Ventilatie si dezodorizare

Deschideți ușa cuptorului după fiecare utilizare pentru a permite aerului să circule și mirosurilor să scape. Dacă este necesar, puneți un vas cu apă fierbinte care conține câteva picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă pentru a neutraliza mirosurile neplăcute.

In concluzie, este foarte posibil sa curatati un cuptor usor si fara chimicale folosind metode ecologice bazate pe bicarbonat de sodiu, otet alb, lamaie sau sare. Întreținerea și prevenirea regulată sunt, de asemenea, esențiale pentru a evita acumularea de reziduuri de alimente arse și pentru a vă menține cuptorul sănătos.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Cum să curățați un cuptor ușor și fără substanțe chimice?