Cum să scapi de viespi asiatici în mod natural?

Viispele asiatice sunt insecte invazive care cauzează multe probleme ecosistemelor și biodiversității. Prin urmare, este esențial să se găsească soluții eficiente pentru combaterea proliferării acestora. În acest articol, vă vom prezenta diferite metode naturale și ecologice de a respinge acești dăunători fără a dăuna mediului.

Capcane de momeală naturale

Mai multe amestecuri și rețete simple pot fi preparate folosind ingrediente naturale pentru a atrage și a prinde viespi asiatici.

 1. Suc de lămâie : Amestecați sucul de la o lămâie cu puțină apă cu zahăr pentru a crea o momeală lichidă pe care să o turnați într-o capcană.
 2. Oțet alb : Se dilueaza otetul alb cu apa in proportie de 50% din fiecare ingredient pentru a obtine o solutie care sa atraga viespii asiatici.
 3. Bere : Umpleți un recipient cu bere pentru a atrage insectele cu mirosul său dulce și fermentat.
 4. Sirop de fructe: Se prepara un amestec de sirop de fructe (zmeura, coacaze negre etc.) cu apa in proportie de 70% sirop la 30% apa.
Cum să scapi de Hornets asiatici
Cum să scapi de viespi asiatici?

Odată ce momeala este pregătită, pur și simplu turnați-o într-o capcană special concepută pentru a captura viespi asiatici. Aceste capcane constau de obicei dintr-un recipient din plastic cu o pâlnie sau o deschidere mică care permite insectelor să intre, dar nu să iasă.

Faceți o capcană de casă

Dacă nu doriți să investiți într-o capcană comercială, este foarte posibil să faceți o capcană eficientă de casă împotriva viespilor asiatici. Iată câteva idei:

 • Sticlă de plastic: Luați o sticlă de plastic mare și goală și tăiați treimea superioară a acesteia. Întoarceți această parte și introduceți-o cu susul în jos în baza sticlei, astfel încât să creați o pâlnie. Fixați cele două părți împreună cu bandă de mascare și găuriți în părțile laterale pentru a trece o frânghie prin dacă doriți să atârnați capcana. Umpleți capcana pe jumătate cu bere sau sirop de fructe.
 • oală de gem: Folosește un borcan gol de dulceață și găurim capacul acestuia cu un diametru puțin mai mic decât cel al unui viespin asiatic. Umpleți oala cu momeala naturală preferată.
Scapa de viespi asiatici in mod natural
Scapa de viespi asiatici in mod natural

Metode preventive pentru a ține la distanță hornets asiatici

Alături de capcane și momeli, există câteva trucuri care pot ajuta la respingerea naturală a viespilor asiatici înainte ca aceștia să se stabilească în curtea sau în curtea ta.

Folosiți plante respingătoare

Unele plante au capacitatea de a respinge insectele, inclusiv viespii asiatici. Iată câteva:

 • Lavanda: Această plantă nu numai că emană un miros plăcut pentru oameni, dar este și eficientă în alungarea viespilor și a altor insecte.
 • Mentă: Visspelor asiatici nu le place mirosul de mentă, așa că plantați unii în jurul curții sau în zonele de relaxare în aer liber.
 • Busuioc: Busuiocul este o altă plantă aromată al cărei miros poate descuraja viispei asiatici să se stabilească în apropiere.
Sfaturi pentru a scăpa de viespi asiatici
Sfaturi pentru a scăpa de viespi asiatici

Întreține-ți grădina în mod regulat

O grădină bine întreținută este mai puțin probabil să găzduiască viespi asiatici. Vezi la :

 1. Tăiați-vă gardurile vii în mod regulat pentru a evita crearea de ascunzători pentru cuiburile de viispe.
 2. Eliminați sursele de apă stătătoare care pot atrage insectele care caută umezeală.
 3. Ridicați în mod regulat fructele căzute, care pot fi o sursă de hrană pentru viespi asiatici.

Combinând aceste metode naturale diferite, puteți controla eficient viespii asiatici și vă puteți proteja grădina și biodiversitatea locală. Nu ezita sa adaptezi solutiile prezentate in functie de nevoile tale si de mediul in care traiesti.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Cum să scapi de viespi asiatici în mod natural?