Cum să ții porumbeii departe de balcon cu repelente naturale și de casă?

Porumbeii pot cauza probleme de igienă, zgomot și chiar pot deteriora structura balconului tău. În acest articol, vom afla cum să scapi de porumbei de pe balconul tău folosind repellente de casă și naturale.

Repelente de casă pentru a ține porumbeii departe

Există mai multe metode simple și eficiente de a crea repelente de casă pentru a ține porumbeii departe de balconul tău. Iată câteva:

cum să ții porumbeii departe de balconul tău
cum să ții porumbeii departe de balconul tău?
 • Oțet de uz casnic: Oțetul are un miros puternic, acid, care nu le place porumbeilor. Puteți pulveriza oțet direct sau diluat cu apă pe suprafețele unde aterizează de obicei porumbeii. Este indicat să repetați operația în mod regulat pentru a asigura eficacitatea acesteia.
 • Uleiuri esentiale : Uleiurile esențiale precum eucalipt, mentă și lămâie au proprietăți de respingere pentru porumbei. Amesteca cateva picaturi din aceste uleiuri intr-o sticla cu pulverizator cu apa si pulverizeaza-l pe zonele preferate ale porumbeilor. Reînnoiți aplicația în fiecare săptămână pentru a-și menține efectul repelent.
 • Săpun negru: Săpunul negru poate fi folosit și ca un repelent pentru porumbei. Amesteca o lingura de sapun negru lichid cu un litru de apa si pulverizeaza acest amestec pe balcon. Porumbeii urăsc mirosul de săpun și, prin urmare, vor evita să se așeze pe balconul tău.

Alte sfaturi pentru a tine porumbeii departe de balconul tau

Pe lângă substanțele repelente de casă, există și alte sfaturi pentru a preveni porumbeii să vină pe balcon:

metode naturale de a tine porumbeii departe
metode naturale de a tine porumbeii departe
 1. Obiecte reflectorizante: Obiectele reflectorizante pot speria porumbeii. Puteți instala bucăți de oglindă, CD-uri sau benzi metalice pe balcon pentru a crea reflexe care deranjează porumbeii.
 2. Tepi anti-porumbei: Tepii anti-porumbei sunt dispozitive pe care le poți atașa de marginile balconului tău pentru a preveni porumbeii să aterizeze. În general, sunt ușor de instalat și pot fi găsite la majoritatea magazinelor de bricolaj.
 3. Fir întins: Întinderea unui fir subțire de plastic sau oțel inoxidabil la câțiva centimetri deasupra suprafețelor unde aterizează de obicei porumbeii îi poate descuraja să se așeze acolo. Sârma ar trebui să fie suficient de întinsă pentru a rezista greutății lor și a le arunca dezechilibrul atunci când încearcă să aterizeze pe el.

Repelente naturale pentru a tine porumbeii departe

Pe lângă repelentele de casă, poți folosi și repelente naturale pentru a alunga porumbeii de pe balcon. Repelentele naturale au avantajul de a fi prietenoase cu mediul și inofensive pentru sănătatea umană. Aici sunt cateva exemple :

solutii pentru a tine porumbeii departe de balcoane
solutii pentru a tine porumbeii departe de balcoane
 • Plante repelente: Anumite plante precum levănțica, rozmarinul sau menta sunt cunoscute pentru efectul lor respingător asupra porumbeilor. Puteți planta aceste ierburi aromatice în ghivece de pe balcon pentru a le ține departe.
 • Ardei: Ardeii iute sunt un alt mod natural de a respinge porumbeii. Il poti planta pe balcon sau pulveriza o solutie de piper macinat si apa pe suprafetele unde aterizeaza de obicei porumbeii.
 • Spray-uri împotriva porumbeilor: Există spray-uri de respingere special concepute pentru a ține porumbeii departe. Aceste produse se bazează adesea pe uleiuri esențiale sau alte ingrediente naturale și pot fi aplicate direct în zonele frecventate de porumbei.

Precauții pe care trebuie să le luați atunci când utilizați substanțe împotriva porumbeilor

Când folosiți substanțe repelente de casă sau naturale pentru a ține porumbeii departe de balcon, este important să luați anumite măsuri de precauție:

 1. Urmați dozele recomandate: Nu utilizați niciodată mai mult decât cantitatea recomandată de repellenți, deoarece acest lucru ar putea cauza probleme de sănătate pentru dvs. și pentru cei din jur.
 2. Acordați atenție copiilor și animalelor de companie: Unele substanțe folosite ca repellente pot fi dăunătoare copiilor mici și animalelor de companie. Aveți grijă să nu vină în contact direct cu aceste produse.
 3. Testați mai întâi pe o zonă mică: Înainte de a folosi pe balcon un repelent de casă sau natural, testați-l mai întâi pe o suprafață mică pentru a verifica dacă nu provoacă reacții adverse (mirosuri puternice, pete etc.).

În concluzie, există mai multe metode de a ține porumbeii departe de balcon folosind repellente de casă și naturale. Simțiți-vă liber să experimentați cu diferite soluții pentru a găsi cea care se potrivește cel mai bine situației dvs.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Cum să ții porumbeii departe de balcon cu repelente naturale și de casă?