Cum să vă curățați adidașii albi pentru a-i face să arate ca noi? Aceste trucuri naturale sunt cele mai eficiente

Pantofii albi sunt populari în tendințele modei, dar își pot pierde rapid strălucirea și pot cădea victime ale petelor sau murdăriei. Din fericire, există sfaturi pentru curățarea și îngrijirea pantofilor, astfel încât să arate din nou ca noi.

Pregătirea pantofilor pentru curățare

Înainte de a începe procesul de curățare, este esențial să vă pregătiți pantofii. Iată câțiva pași de urmat:

Cum să curățați cu ușurință pantofii de sport albi
Cum să curățați cu ușurință pantofii de sport albi?
  1. Îndepărtați excesul de murdărie lovind ușor tălpile împreună și periând ușor suprafața cu o perie cu peri moi.
  2. Scoateți șireturile și lăsați-le deoparte. Acestea pot fi spălate separat, de exemplu într-o plasă de rufe în mașina de spălat.
  3. Dacă pantofii tăi au inserții detașabile, scoate-le și pe acestea și spală-le separat.

Curățare cu produse uzuale de uz casnic

Mai multe produse din casa dvs. pot fi folosite pentru a vă curăța eficient pantofii albi. Aici sunt cateva exemple :

Pastă de dinţi

Pasta de dinți poate ajuta la curățarea petelor încăpățânate. Aplicați o cantitate mică de pastă de dinți fără gel pe o periuță de dinți folosită și frecați ușor zonele pătate. Lăsați să stea câteva minute înainte de a șterge cu o cârpă umedă.

adidași albi curați pentru a-i face să arate ca noi
adidași albi curați pentru a-i face să arate ca noi

Bicarbonat de sodiu

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a crea o pastă groasă. Aplicați această pastă pe pete folosind o periuță de dinți sau o cârpă, apoi lăsați-o să se usuce aproximativ 30 de minute. Odată ce pasta este uscată, periați-o ușor pentru a îndepărta reziduurile și ștergeți cu o cârpă umedă.

oțet alb

Diluează oțetul alb cu apă (50/50) și aplică acest amestec pe petele persistente folosind o cârpă curată. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi ștergeți cu o altă cârpă umedă.

Utilizați produse specifice pentru curățarea pantofilor

Există și produse special concepute pentru curățarea pantofilor albi:

  • pixuri de curățare : Aceste stilouri conțin o soluție de curățare într-un format convenabil și ușor de utilizat. Pur și simplu aplicați produsul pe pete și frecați ușor cu peria încorporată a stiloului.
  • Servetele demachiante : Șervețelele pentru curățarea pantofilor sunt la îndemână pentru o curățare rapidă și ușoară. Ele pot fi folosite pentru a îndepărta murdăria și petele de suprafață.
  • truse de curățare a pantofilor : Aceste truse conțin de obicei o soluție de curățare, o perie și o cârpă din microfibră pentru a vă curăța mai bine pantofii.
sfaturi pentru curățarea adidașilor albi și pentru a le face să arate ca noi
sfaturi pentru curățarea adidașilor albi și pentru a le face să arate ca noi

Întreținerea regulată a pantofilor tăi albi

Pentru ca pantofii tăi albi să arate noi, se recomandă întreținerea regulată:

  1. Utilizați o cârpă umedă pentru a șterge rapid petele și murdăria după fiecare utilizare.
  2. Păstrați-vă pantofii într-un loc curat și uscat pentru a preveni să se murdărească mai mult.
  3. Protejați-vă încălțămintea cu un spray hidroizolator sau un produs specific pentru a vă proteja împotriva petelor și a apei.

Tratamentul petelor încăpățânate pe pantofii albi

Chiar și cu îngrijire regulată, unele pete pot fi deosebit de dificil de îndepărtat. Iată câteva sfaturi pentru a face față acestor pete încăpățânate:

Pete de iarbă

Aplicați pe pată un amestec de oțet alb și apă (50/50) folosind o cârpă curată. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi frecați zona cu o perie cu peri moi și clătiți cu apă.

Pete de cerneală

Umeziți un tampon de bumbac cu alcool și tamponați ușor pata de cerneală. Nu uitați să testați mai întâi alcoolul pe o zonă neobservată pentru a vă asigura că nu provoacă decolorare.

pete de rugină

Amestecați sucul de lămâie și sarea pentru a crea o pastă groasă și aplicați-o pe pata de rugină. Lăsați 15-20 de minute, apoi frecați ușor cu o perie cu peri moi și clătiți cu apă.

Urmând aceste sfaturi, pantofii tăi albi vor arăta din nou ca noi și vor rămâne impecabili mai mult timp. Simțiți-vă liber să adaptați metodele în funcție de materialele pantofilor dvs. și să consultați instrucțiunile de îngrijire furnizate de producător.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Cum să vă curățați adidașii albi pentru a-i face să arate ca noi? Aceste trucuri naturale sunt cele mai eficiente