Curățarea sertarului de detergent cu lămâie este cel mai eficient truc pentru un rezultat impecabil

Utilizarea regulată a mașinii de spălat face uneori acumularea de reziduuri în sertarul pentru detergent. Pentru a evita mirosurile neplăcute și pentru a garanta curățenia optimă a rufelor dvs., este esențial să curățați regulat acest compartiment. Aflați cum să utilizați lămâie pentru a face această sarcină mai ușoară și mai eficientă.

Beneficiile lămâii pentru curățarea sertarului de detergent

Cunoscută pentru proprietățile sale de dezinfectare și degresare, lămâia este un mare aliat pentru a depăși murdăria prezentă în mașina ta de spălat. Datorită acidității sale naturale, permite:

Cum să curățați sertarul pentru detergent cu lămâie
Cum să curățați sertarul pentru detergent cu lămâie?
 • Dizolvați reziduurile de detergent și balsam;
 • Elimina bacteriile si mucegaiul;
 • Neutralizează mirosurile neplăcute;
 • Curățați și străluciți suprafețele din plastic sau metal.

In plus, lamaia este o solutie ecologica si economica in comparatie cu produsele de curatenie din comert.

Metodă simplă de curățare a sertarului de detergent cu lămâie

Pregatirea materialelor necesare

Pentru a îndeplini această misiune de curățare, veți avea nevoie de:

 1. O lamaie;
 2. Un burete sau o periuță de dinți uzate;
 3. O cârpă curată;
 4. Apa fierbinte.
Lămâie pentru un sertar de detergent impecabil
Lămâie pentru un sertar de detergent impecabil

Etape de curățare a sertarului de detergent cu lămâie

Iată pașii de urmat pentru a obține un sertar de detergent curat și fără reziduuri:

 1. Scoateți sertarul pentru detergent din mașina de spălat: Majoritatea mașinilor de spălat rufe permit ca acest compartiment să fie îndepărtat cu ușurință trăgându-l afară. Consultați manualul de utilizare dacă întâmpinați dificultăți;
 2. Tăiați lămâia în două jumătăți: Poti folosi si suc de lamaie pur daca nu il ai la indemana;
 3. Frecați lămâia direct pe părțile murdare: Aciditatea lamaiei actioneaza ca un agent natural de indepartare a petelor si dizolva reziduurile acumulate in sertarul de detergent;
 4. Periați zonele greu accesibile: Folosiți o periuță de dinți veche sau un burete pentru a curăța și îndepărta murdăria încăpățânată;
 5. Clătiți bine cu apă caldă: Asigurați-vă că îndepărtați toate reziduurile de lămâie pentru a preveni rufele să miros prea puternic;
 6. Uscați sertarul pentru detergent cu o cârpă curată: Înainte de a-l pune înapoi în mașină, asigurați-vă că este complet uscat pentru a preveni proliferarea bacteriilor și a mucegaiului.

Sfaturi suplimentare pentru cele mai bune rezultate

Pentru a finaliza această curățare, iată câteva sfaturi suplimentare:

curățați sertarul de detergent cu lămâie și oțet alb
curățați sertarul de detergent cu lămâie și oțet alb

Combinați lămâia și oțetul alb pentru un duo puternic

THE oțet alb, ca și lămâia, este recunoscută pentru proprietățile sale de detartrare și dezinfectare. Combinând aceste două ingrediente, vei obține un amestec formidabil împotriva murdăriei. Diluați sucul de lămâie cu oțet alb și turnați amestecul pe un burete înainte de a spăla sertarul pentru detergent.

Rulați un ciclu de spălare gol

Pentru a menține igiena mașinii dumneavoastră de spălat, este recomandat să efectuați în mod regulat un ciclu de spălare gol, fără rufe sau produs. Pur și simplu adăugați un pahar de suc de lămâie sau oțet alb în tambur, apoi rulați un program de temperatură ridicată (minimum 60°C).

Curățați în mod regulat garnitura ușii

Nu uitați să verificați și să curățați și garnitura de cauciuc de pe ușa mașinii dvs. de spălat, care poate adăposti reziduuri și mucegai.

Pe scurt, lamaia este un aliat puternic pentru curatarea eficienta si naturala a sertarului de detergent al masinii dumneavoastra de spalat rufe. Datorită proprietăților sale de degresare și dezinfectare, elimină murdăria și mirosurile neplăcute, respectând în același timp mediul înconjurător.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Curățarea sertarului de detergent cu lămâie este cel mai eficient truc pentru un rezultat impecabil