De ce nu ar trebui să se umple niciodată rezervorul până la refuz la realimentare?

De multe ori este tentant să vrei să umpli la maximum rezervorul vehiculului său pentru a profita din plin de capacitatea de stocare si a evita astfel mai multe opriri la benzinarie. Cu toate acestea, această practică nu este lipsită de consecințe și poate cauza chiar probleme mașinii tale. În acest articol, vom descoperi motivele pentru care nu ar trebui să vă umpleți niciodată rezervorul până la refuz.

Expansiunea lichidelor și revărsările

Când umpleți rezervorul până la refuz, nu mai rămâne spațiu pentru extinderea combustibil datorita variatiilor de temperatura. Acest lucru se datorează faptului că lichidele tind să se extindă când este cald și să se contracte când este rece. Astfel, un rezervor supraumplut poate duce la suprapresiune și cauza scurgeri de benzină sau motorinămai ales pe vreme caldă.

De ce nu ar trebui să umpleți niciodată rezervorul până la refuz când realimentați
Pericolele umplerii rezervorului până la refuz

Pericole pentru sistemul de combustibil prin evaporare

Mașinile moderne sunt echipate cu a sistem de evaporare a vaporilor de combustibil (EVAP) care are funcția de a recupera vaporii de hidrocarburi emiși de rezervor și de a-i reintroduce în circuitul de alimentare cu combustibil.

Acest sistem face posibilă reducerea emisiilor poluante și limitarea pierderilor de benzină din cauza evaporării. Cu toate acestea, atunci când umpleți rezervorul până la refuz, vaporii de combustibil se pot amesteca cu lichidul și satura dispozitivul.

realimentează la benzinărie

Efecte asupra funcționării motorului

Dacă sistemul EVAP este invadat de combustibil lichid, acesta nu își mai poate îndeplini corect rolul și poate cauza probleme cu funcţionarea motorului. Într-adevăr, prea mulți vapori de combustibil în sistemul de alimentare pot provoca un amestec aer-combustibil prea bogat, ceea ce duce la ardere slabă și la o performanță redusă a motorului. Pe termen lung, acest lucru poate chiar deteriora catalizatorul și alte componente ale vehiculului.

Costurile de reparație și impactul asupra garanției

Daunele cauzate de un rezervor supraumplut pot necesita reparatii costisitoare, mai ales dacă sistemul EVAP sau alte părți ale motorului sunt afectate. În plus, această practică este adesea considerată o utilizare necorespunzătoare a vehiculului și, prin urmare, poate anulați garanția producătorului În caz de problemă. Prin urmare, este de preferat să respectați capacitatea maximă indicată pentru rezervorul dumneavoastră pentru a evita astfel de inconveniente.

Cum evitați să vă umpleți excesiv rezervorul?

Pentru a evita umplerea rezervorului până la refuz, urmați doar câteva sfaturi simple:

Gaseste
Umplerea cu combustibil în modul corect
  • Respectați capacitatea maximă indicată : fiecare vehicul are o capacitate specifică a rezervorului și este important să nu se depășească această limită. Puteți găsi cu ușurință aceste informații în manualul de utilizare al mașinii dumneavoastră sau pe site-uri specializate.
  • Lăsați pompa să se oprească automat : La realimentare, pompele sunt proiectate să se oprească automat odată ce rezervorul este aproape plin. Nu forțați pistolul să adauge câțiva galoane în plus, nu vă va economisi mulți bani și vă poate deteriora vehiculul.
  • Evitați scuturarea vehiculului : Unii șoferi cred că scuturându-și mașina, pot introduce mai mult combustibil în rezervor. Această practică nu este recomandată, deoarece poate provoca debordare și probleme cu sistemul EVAP.

Un gest bun pentru mediu și portofelul tău

În cele din urmă, a nu umple rezervorul până la refuz este, de asemenea, benefic pentru mediul si al tau buget. Într-adevăr, un preaplin de combustibil duce la emisia de gaze poluante și la pierderea de distilate prețioase. Pe de altă parte, problemele de funcționare a motorului și reparațiile costisitoare vă pot încorda portofelul.

Astfel, pentru a vă păstra vehiculul, mediul înconjurător și bugetul dvs., ar trebui să respectați capacitatea maximă a rezervorului și să nu încercați să-l umpleți până la ultima picătură de benzină sau motorină.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » De ce nu ar trebui să se umple niciodată rezervorul până la refuz la realimentare?