Dormit cu o pernă între picioare: un truc puțin cunoscut pentru a calma durerile articulare

Durerile articulare, în special durerile de spate și de șold, sunt probleme comune de sănătate care afectează calitatea vieții multor oameni. Din fericire, există soluții simple, cum ar fi folosirea unui pernă între picioare, pentru a ajuta la reducerea acestor dureri în timpul somnului. În acest articol, vom vedea cum această practică poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare, la îmbunătățirea posturii de somn și la promovarea unei nopți de odihnă mai bune.

Cauzele durerilor articulare în timpul somnului

Durerea articulară nocturnă are mai multe cauze posibile, inclusiv:

  • O poziție proastă în timpul somnului
  • Tensiune musculară cauzată de stres sau efort fizic
  • Îmbătrânirea și degradarea naturală a articulațiilor (osteoartrita)
  • Patologii inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă
  • Tulburări neurologice, cum ar fi sciatica sau sindromul picioarelor neliniştite
Dormi cu o pernă între picioare
De ce să dormi cu o pernă între picioare?

Adoptarea unei poziții bune la culcare este crucială pentru a preveni și ameliora durerile articulare. Acest lucru face posibilă distribuirea corectă a greutății corpului și evitarea presiunii excesive asupra anumitor zone sensibile, cum ar fi articulațiile spatelui și șoldurilor.

Rolul pernei dintre picioare pentru o mai bună aliniere a corpului

Dormitul cu o pernă între picioare poate ajuta la menținerea alinierii corecte a corpului în timpul somnului. Acest lucru se datorează faptului că atunci când dormi pe o parte, piciorul superior tinde să cadă înainte și să exercite presiune pe șoldul inferior, ceea ce poate provoca dureri articulare. Plasarea unei perne între picioare ajută la susține piciorul superior și evitați această presiune, promovând în același timp alinierea corectă a pelvisului și a coloanei vertebrale.

Dormi cu o pernă între picioare (4)
O pernă între picioare pentru a dormi

Beneficiile folosirii unei perne între picioare pentru ameliorarea durerilor articulare

A dormi cu o pernă între picioare are mai multe beneficii pentru sănătatea și confortul tău:

Reducerea durerilor de spate și pelvine

Menținând o aliniere mai bună a corpului, perna dintre picioare ajută la reducerea durerii resimțite în spate și pelvis. Într-adevăr, previne torsiunea și tensiunea musculară care pot apărea atunci când dormi într-o poziție necorespunzătoare.

Îmbunătățirea circulației sângelui

Dormitul cu o pernă între picioare poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui în membrele inferioare. Într-adevăr, ajută la evitarea comprimării vaselor de sânge și promovează o mai bună oxigenare a țesuturilor.

Prevenirea sindromului picioarelor nelinistite

La unii oameni, sindromul picioarelor neliniştite poate fi legat de o circulaţie slabă a sângelui la nivelul picioarelor sau de tensiunea musculară. Plasarea unei perne între picioare poate ajuta reduce acești factori de risc și ajută la prevenirea apariției acestei tulburări tulburătoare de somn.

Dormi cu o pernă între picioare (3)
Ameliorează durerile articulare dormind cu o pernă

Cu ce ​​tip de pernă să alegi să dormi între picioare?

Există diferite tipuri de perne special concepute pentru a fi plasate între picioare în timpul somnului:

  • Perne în formă de jumătate de lună, care îmbrățișează forma genunchiului și oferă un suport bun, fără a fi prea voluminoase
  • Perne ergonomice pentru picioare, care sunt de obicei mai lungi și pot fi folosite de cei care doresc să-și susțină și glezna
  • Perne de corp (numite și „perne de sarcină”) care susțin mai multe părți ale corpului în același timp, cum ar fi spatele, stomacul și picioarele și care sunt potrivite în special pentru persoanele cu dureri articulare multiple

Pentru a alege perna care ți se potrivește, este important să ții cont de nevoile tale specifice, de densitatea și fermitatea pernei, precum și de umplutura acesteia (spumă cu memorie, pene, puf sau fibre sintetice).

Dormit cu o pernă între picioare pentru a calma durerile articulare: o metodă simplă și eficientă

A dormi cu o pernă între picioare este o modalitate simplă și eficientă ameliorează durerile articulare legate de pozițiile proaste în timpul somnului. Această practică îmbunătățește alinierea corpului, reduce tensiunea musculară și promovează o mai bună circulație a sângelui la membrele inferioare. Nu ezita sa incerci aceasta tehnica daca suferi de dureri de spate, dureri pelvine sau legate de sindromul picioarelor nelinistite si alege perna potrivita nevoilor tale pentru a-ti maximiza confortul pe timp de noapte.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Dormit cu o pernă între picioare: un truc puțin cunoscut pentru a calma durerile articulare