Elimina eficient mirosurile de transpiratie de pe hainele tale cu aceste 4 sfaturi naturale

Cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu haine care emană un miros urât de transpirație în ciuda spălării. Acele mirosuri urâte poate fi cauzată de diferite motive cum ar fi transpirația, bacteriile și chiar detergentul nepotrivit. Din fericire, există metode naturale pentru a elimina eficient mirosul de transpirație de pe haine. Aflați în acest articol 4 sfaturi simple și ecologice pentru a depăși aceste inconveniente.

1. Folosiți bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile neplăcute

THE bicarbonat de sodiu este un compus chimic natural care are multe virtuți, inclusiv capacitatea de a neutraliza mirosurile. Pentru a profita de beneficiile sale, iată cum să procedați:

Îndepărtați eficient mirosurile de transpirație de pe haine
Îndepărtați eficient mirosurile de transpirație de pe haine
 1. Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a crea o pastă.
 2. Aplicați această pastă direct pe zonele de îmbrăcăminte unde se găsesc mirosuri de transpirație (adesea la axile).
 3. Lăsați să acționeze între 30 de minute și 1 oră, apoi clătiți bine cu apă curată.
 4. Spălați-vă hainele la mașină ca de obicei.

Bicarbonatul de sodiu este util și pentru dezodorizarea pantofilor. Pur și simplu stropește-l în interior și lasă-l peste noapte. A doua zi, îndepărtați excesul atingând sau scuturând pantofii.

2. Încearcă săpunul de Marsilia pentru o spălare eficientă și naturală

THE Săpunul de Marsilia este un produs natural și ecologic, realizat în principal din ulei de măsline. Este foarte apreciat pentru puterea de curățare și îndepărtare a petelor. Iată cum să-l folosești pentru a elimina mirosul de transpirație din haine:

 1. Frecați săpunul de Marsilia direct pe zonele umede sau mirositoare ale hainelor.
 2. Lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute înainte de a clăti cu apă rece.
 3. Apoi continuați cu spălarea obișnuită la mașină.
cum să eliminați mirosurile neplăcute de pe haine
cum să elimini mirosurile neplăcute de pe haine?

Pe lângă proprietățile sale de curățare, săpunul de Marsilia este un excelent balsam natural pentru țesături. Utilizarea regulată a acestui produs ajută la păstrarea moliciunii și supleței hainelor dumneavoastră.

3. Folosește cristale de sifon pentru a spori acțiunea detergentului tău

THE sodă, numit și carbonat de sodiu, reprezintă o alternativă ecologică și economică la produsele chimice. Au proprietăți de degresare, dezodorizare și de îndepărtare a petelor care te pot ajuta să scapi de mirosurile de transpirație de pe haine. Iată cum să le folosiți:

 1. Diluează o cană de cristale de sifon într-un volum mare de apă fierbinte.
 2. Înmuiați-vă hainele mirositoare în această soluție timp de 1-2 ore.
 3. Apoi clătiți cu apă curată înainte de spălare în mașina de spălat.

Cristalele de sodă sunt eficiente și în curățarea suprafețelor murdare și în îndepărtarea depunerilor de calcar. Prin urmare, le puteți folosi pentru a vă întreține în mod regulat mașina de spălat și pentru a optimiza funcționarea acesteia.

mirosuri neplăcute de transpirație pe haine
mirosuri neplăcute de transpirație pe haine

4. Opteaza pentru un detergent de vase diluat pentru o spalare moale si parfumata

Un alt truc natural pentru a scăpa de mirosul de transpirație de pe haine este folosirea unui lichid de spălat vase blând și ecologic, cum ar fi cea făcută din ulei esențial de lămâie. Această metodă este potrivită în special pentru textile delicate sau viu colorate. Pentru asta :

 1. Se amestecă o lingură de lichid de spălat vase cu un litru de apă caldă.
 2. Înmuiați hainele în această soluție timp de aproximativ 30 de minute.
 3. Clătiți bine cu apă curată pentru a îndepărta toate reziduurile de săpun.
 4. Lăsați hainele să se usuce în aer liber, dacă este posibil în aer liber pentru a profita de beneficiile soarelui și ale vântului.

În concluzie

Pentru a elimina eficient și natural mirosurile de transpirație de pe haine, nu ezitați să încercați aceste patru sfaturi: bicarbonat de sodiu, săpun de Marsilia, cristale de sifon și detergent de vase. Aceste soluții ecologice și economice vă vor ajuta să păstrați calitatea textilelor dumneavoastră, respectând în același timp mediul înconjurător.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Elimina eficient mirosurile de transpiratie de pe hainele tale cu aceste 4 sfaturi naturale