Este nevoie de mai puțin de 35 de secunde pentru ca cei mai buni să treacă acest test de IQ. Crezi că ești unul dintre genii?

Am creat acest joc de raționament intelectual, logică și calcul pentru a vă distra și a vă exercita creierul. Scopul este de a găsi numărul care completează calea cifrelor din imagine. Vei fi pregătit să treci acest test IQ al zilei?

Test IQ: veți găsi valoarea lipsă în mai puțin de 35 de secunde?

Această provocare de logică digitală nu este ușoară, dar nu este imposibilă. Indiciile sunt în fața ochilor tăi și trebuie să găsești numărul care lipsește în loc de semnul întrebării. Gândiți-vă bine și faceți tot posibilul pentru a rezolva această problemă.

Test IQ dificil - care este numărul lipsă
Test IQ dificil: care este numărul lipsă din hexagon?

De ce sunt testele IQ atât de populare?

Testele IQ sunt populare deoarece oferă o măsură obiectivă a abilităților cognitive ale unui individ. Acestea pot fi utilizate pentru a evalua potențialul de succes al unei persoane în anumite domenii, cum ar fi școala sau locul de muncă, și pot ajuta la identificarea zonelor în care persoana are nevoie de ajutor sau sprijin suplimentar.

Testele IQ oferă, de asemenea, informații utile despre modul în care oamenii se compară cu alții în ceea ce privește nivelul de inteligență.

Poate fi folosit în medii educaționale și profesionale pentru a ajuta la direcționarea mai eficientă a resurselor, precum și pentru a oferi o perspectivă asupra modului în care o persoană procesează informațiile.

În esență, testele de IQ sunt instrumente valoroase care îi ajută pe oameni să-și înțeleagă punctele forte și punctele slabe, permițându-le să ia decizii informate cu privire la viitorul lor.

Soluția testului IQ și explicații

Pentru fiecare problemă există o soluție. În această provocare de logică digitală, numărul care lipsește este 11. Soluția poate fi dedusă prin înțelegerea mai întâi a modelului numeric din imagine.

Test IQ dificil - care este numărul lipsă - soluție
Soluţie

Imaginea de mai sus este explicația diagramei logice de calcul. Pentru a explica în câteva cuvinte, numerele de pe o diagonală care coboară spre dreapta cresc secvența cu „2”, o secvență care coboară vertical crește cu „1”, iar în final, o diagonală care coboară spre stânga este incrementat cu 3. Acum aveți toate informațiile pentru a lua imaginea de pornire și a calcula singur pentru a ajunge la rezultatul final.

Ai găsit soluția fără a înșela? Crezi că prietenii tăi vor putea găsi rezultatul în mai puțin timp decât tine? Provocați-i!

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Test IQ » Este nevoie de mai puțin de 35 de secunde pentru ca cei mai buni să treacă acest test de IQ. Crezi că ești unul dintre genii?