Furnicile zburătoare vă fac probleme? Aceste sfaturi vă permit să scăpați de el în mod eficient într-un mod natural

THE furnici zburătoare sunt insecte care ne pot invada casele și grădinile, provocând neplăceri și uneori chiar pagube. Pentru a scăpa de aceste nedorite, există câteva sfaturi ale bunicii care sunt simple, naturale și eficiente. Descoperiți în acest articol cum să eliminați furnicile zburătoare cu câteva produse și tehnici comune.

Folosind oțet alb pentru a respinge furnicile zburătoare

Curățarea suprafețelor cu oțet alb

THE oțet alb este un produs natural cu multiple virtuți, deosebit de eficient împotriva insectelor precum furnicile zburătoare.

Pentru a folosi oțet alb pentru a respinge acești intruși, pur și simplu curățați în mod regulat suprafețele unde este posibil să apară, cum ar fi blaturile de bucătărie, ferestrele și ușile.

cum să scapi de furnicile zburătoare
cum să scapi de furnicile zburătoare?

Se diluează o parte de oțet alb în două părți apă, apoi se toarnă acest amestec într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați-l pe suprafețele de tratat, apoi ștergeți cu o cârpă curată și uscată.

Această tehnică nu numai că curăță suprafețele, ci elimină și urmele de feromoni lăsate de furnici, ceea ce are ca efect respingerea acestora.

Capcane cu oțet alb

Un alt truc este să faci capcane folosind oțet alb pentru a captura furnicile zburătoare. Pentru a face acest lucru, amestecați o parte de oțet alb cu două părți de apă și adăugați câteva picături de lichid de spălat vase.

Turnați acest amestec în recipiente mici și puțin adânci (cum ar fi capace de sticle) și plasați-le în apropierea locurilor în care ați observat prezența furnicilor zburătoare. Insectele vor fi atrase de mirosul oțetului și apoi se vor îneca în amestec.

respinge furnicile zburătoare în mod natural
respinge furnicile zburătoare în mod natural

Bariere naturale pentru controlul furnicilor zburătoare

Pentru a împiedica furnicile zburătoare să vă acceseze casa sau anumite zone, puteți crea baraje naturale prin utilizarea anumitor ingrediente care nu le plac acestor insecte:

  • Cafea macinata : Răspândiți zaț de cafea în jurul ferestrelor și ușilor.
  • Cretă: Desenați o linie cu cretă pe pragurile ușilor și în jurul ferestrelor.
  • Citrice: Puneți coaja de citrice, cum ar fi portocale sau lămâi, lângă punctele de intrare a furnicilor.
  • Lavanda: Puneți florile de lavandă uscate în pliculețe și puneți-le acolo unde este posibil să treacă furnicile.

Aceste baraje naturale sunt menite să creeze o barieră de miros care va respinge furnicile zburătoare și le va împiedica să vă invadeze casa.

sfaturi pentru a scăpa de furnicile zburătoare
sfaturi pentru a scăpa de furnicile zburătoare

Îndepărtarea cuiburilor de furnici zburătoare

Pentru a scăpa definitiv de furnicile zburătoare, este esențial să le localizați și să le eliminați cuiburi. Acestea pot fi amplasate în pământ, sub pavaj, în pereți sau chiar în copaci. Pentru a le distruge, iată câteva sfaturi:

  1. Fierbeți doi litri de apă și adăugați o jumătate de litru de oțet alb, apoi turnați amestecul peste cuib. Această metodă este destul de eficientă împotriva cuiburilor situate pe sol.
  2. Folositi un insecticid natural pe baza de piret (planta cu proprietati insecticide), urmand cu atentie instructiunile producatorului. Pulverizați acest insecticid direct pe cuib, în ​​mod ideal noaptea când furnicile zburătoare sunt mai puțin active.
  3. Dacă cuibul este greu de accesat, apelați la un profesionist în combaterea dăunătorilor care va ști să folosească tehnicile și produsele adecvate pentru a elimina furnicile zburătoare fără riscuri pentru dumneavoastră și mediul dumneavoastră.

Pe scurt, pentru a elimina furnicile zburătoare și a preveni invazia lor, există mai multe metode și trucuri ale bunicii bazate pe oțet alb, bariere naturale și eliminarea cuiburilor. Nu ezitați să adoptați aceste tehnici simple, ecologice și economice pentru a scăpa de aceste nedorite.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Furnicile zburătoare vă fac probleme? Aceste sfaturi vă permit să scăpați de el în mod eficient într-un mod natural