Ghicitoare de matematică: cât timp îți va lua să găsești soluția? Unii ajung acolo în mai puțin de 35 de secunde

Puzzle-urile, jocurile puzzle și provocările intelectuale au devenit foarte populare pe Internet și rețelele sociale. Rezolvarea unei probleme de matematică poate fi una dintre ele și asta vom vedea astăzi. Această provocare constă în rezolvarea unei ecuații matematice. Noi vrem sa stim cât timp vei găsi rezultatul ultimei rânduri.

Pentru început, iată o prezentare generală a provocării:

  • Linia 1 : Câine*Pisică=0
  • Randul 2: Câine+Pisică=7
  • Linia 3: 5+2*2=Mouse
  • Ultima linie: Câine+Pisică+Șoarece=?

Pentru a cunoaște timpul necesar pentru a găsi soluția acestei ecuații, să trecem la miezul problemei!

Test IQ: cât timp îți va lua să găsești soluția?

Testele de IQ și puzzle-urile sunt jocuri care implică rezolvarea unor probleme complexe. Scopul este de a calcula rezultatul unei serii de linii care alcătuiesc provocarea, cum ar fi:

  • Linia 1: Câine * Pisică = 0,
  • Rândul 2: Câine + Pisică = 7,
  • Linia 3: 5 + 2 * 2 = Mouse,
  • Linia 4: câine + pisică + șoarece = ?
test iq: care este rezultatul corect?
Test IQ: care este rezultatul corect?

Pentru a găsi soluția, este necesar să te concentrezi bine să te gândești la operațiunile de efectuat și la datele furnizate. Este important să vă acordați timpul necesar pentru a găsi soluția, pentru că nu este întotdeauna ușor de descoperit.

Cu toate acestea, în timp ce unora le poate dura câteva minute sau mai multe pentru a găsi răspunsul corect, alții vor ajunge acolo în câteva secunde. Totul depinde de tipul de test IQ și de cunoștințele pe care le avem. O altă modalitate de a aborda acest gen de situație este să încerci diferite metode până obții rezultatul dorit.

Soluția mult așteptată

Iată explicația detaliată a acestei provocări matematice:

Pentru a rezolva puzzle-ul, trebuie să atribuim o valoare fiecărui animal.

Pentru început, să ne uităm la primele două rânduri:

Linia 1 : Câine*Pisică=0. Aceasta înseamnă că unul dintre animale (fie Câinele, fie Pisica) trebuie să fie zero, deoarece orice număr înmulțit cu zero este zero.

Randul 2: Câine+Pisică=7. Deoarece știm că unul dintre animale este zero (de la prima linie), asta înseamnă că celălalt animal trebuie să fie 7 pentru ca suma să fie corectă.

Deci putem concluziona că Câinele este 0 și Pisica este 7, sau invers.

Atunci să ne uităm la linia 3 : 5+2*2=Mouse. Conform regulilor de ordine a operațiilor, înmulțirea trebuie făcută mai întâi, astfel că ecuația devine 5+4=Mouse, ceea ce înseamnă Mouse=9.

În cele din urmă, putem înlocui câinele, pisica și șoarecele cu valorile lor numerice respective în ultima linie.

Dacă Câinele este 0 și Pisica este 7, atunci ecuația devine: 0+7+9=16. Dacă Pisica este 0 și Câinele este 7, ecuația este: 7+0+9=16. În ambele cazuri, rezultatul este 16, ceea ce confirmă acest lucru rezultatul ultimei rânduri este într-adevăr 16.

Testul IQ: care este rezultatul corect - răspuns
Răspunsul la ghicitoare

Le mulțumim călduros tuturor celor care au acceptat provocarea și au dedicat timp pentru a găsi soluția. Îi încurajăm pe toată lumea împărtășește această provocare pe rețelele sociale pentru ca și alții să se distreze cu această ghicitoare și să vadă dacă își pot da seama de răspuns.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Test IQ » Ghicitoare de matematică: cât timp îți va lua să găsești soluția? Unii ajung acolo în mai puțin de 35 de secunde