Inteligența ta va fi pusă la încercare cu acest test IQ. Încercați să găsiți rezultatul potrivit în mai puțin de 30 de secunde!

Când eram copii și mergeam la școală, ne petreceam cea mai mare parte a timpului dezvoltându-ne gândirea critică și rezolvarea problemelor aproape a devenit un moment de relaxare.

Dacă doream să luăm note bune, trebuia mereu să depunem efort, dar pe atunci era mult mai ușor. Ca urmare, creierul a devenit cel mai valoros bun al nostru și trebuie să-l menținem în formă.

Acum că suntem adulți, nu mai primim un tratament atât de frumos. Prin urmare, este esențial să exersează-ne mintea din cand in cand. Ca să putem ține pasul cu viețile noastre ocupate.

Există milioane de puzzle-uri online. Puteți găsi puzzle-uri și provocări vizuale de toate tipurile și dificultăți în câteva secunde. Nu există limită pentru relaxare și distracție cu familia sau prietenii.

Test IQ: vei găsi răspunsul corect în mai puțin de 30 de secunde?

Provocarea de mai jos i-a lăsat perplexi pe mulți părinți, deși este o problemă pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani care abia încep să stăpânească regulile calculelor elementare.

Prin urmare, este esențial să vă ascuți simțurile și să vă pregătiți să vă provocați copiii. Să vedem cât de ascuțite sunt abilitățile tale de rezolvare a problemelor.

Care este soluția la această problemă?

Mai jos vă puteți concentra asupra provocării prin imagine. Depinde de tine să folosești bunul simț pentru a găsi soluția prima dată și, bineînțeles, înainte ca copiii tăi să o găsească!

Deci, gata să reflectați și să găsiți soluția potrivită?

ghicitoare de matematică - care este soluția la această problemă
test de inteligenta

Fă-ți timp și gândește-te la asta, ca să-ți amintești bine lecțiile de matematică, dar să știi că nu există nicio captură.

Vă dezvăluim soluția potrivită mai jos.

Crezi că ai găsit răspunsul? Sub imaginea următoare veți găsi soluția corectă.

răspuns la provocare la matematică

Răspunsul corect este 16.

Ai găsit 20 în schimb? Dacă da, probabil că ați făcut aceeași greșeală ca 90% dintre oamenii care au încercat să remedieze această problemă.

Nu ai acordat suficientă atenție detaliilor!

Iată explicația detaliată:

Cu toții suntem de acord că pisica are valoarea 10. Până atunci, nu există niciun mister.

Pe a doua linie de calcul avem o pisica si doi bebelusi cu suzeta in mana. Un calcul rapid ne duce la concluzia că fiecare bebeluș are o valoare de 5.

Valoarea suzetei este 2. Da da!

ghicitoare de matematică - care este soluția acestei probleme - soluție
Explicații ale soluției

Si din moment ce nu erai atent, ai ratat cel mai important detaliu: bebelusul din ultima linie nu are suzeta in mana. Aceasta înseamnă că bebelușul are valoarea 3, iar suzeta mai are valoarea 2.

Acum avem tot ce ne trebuie pentru a rezolva problema:

  • CAT = 10
  • SUZETA = 2
  • BEBUL = 3

Avem așadar de efectuat următorul calcul: 10 + 3 x 2

Amintiți-vă ce ați învățat la școală: înmulțirea are prioritate față de adunare.

ghicitoare de matematică - care este soluția la această problemă - răspuns
Soluţie

Ai găsit soluția fără să greșești?

Nu ezitați să-i puneți la încercare pe cei din jur, împărtășind această mică provocare care le-ar putea pune la greu mai multor oameni decât vă imaginați!

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Test IQ » Inteligența ta va fi pusă la încercare cu acest test IQ. Încercați să găsiți rezultatul potrivit în mai puțin de 30 de secunde!