Mirosuri urâte în pantofi? Aceste trucuri naturale facilitează eliminarea lor

Pantofii sunt accesorii esențiale pentru viața noastră de zi cu zi, dar uneori pot degaja mirosuri neplăcute. Din fericire, există câteva sfaturi simple și eficiente pentru a elimina aceste mirosuri neplăcute și pentru a vă menține pantofii proaspeți și plăcut de purtat. În acest articol, veți afla despre unele dintre aceste metode.

Utilizați produse naturale pentru a neutraliza mirosurile

Este posibil să reduceți mirosurile neplăcute folosind produse naturale pe care le aveți deja în casă. Aici sunt cateva exemple :

îndepărtați mirosurile neplăcute de pe pantofi
îndepărtați mirosurile neplăcute de pe pantofi
 1. Bicarbonat de sodiu : Acest produs este foarte eficient în absorbția mirosurilor. Puteți presăra niște bicarbonat de sodiu în pantofi și lăsați-l să funcționeze peste noapte. În dimineața următoare, îndepărtați bicarbonatul de sodiu scuturând pantofii sau aspirând.
 2. Citrice: Coji de portocală, lămâie sau grapefruit pot ajuta, de asemenea, la neutralizarea mirosurilor. Puneți doar câteva bucăți de coajă în pantofi și lăsați să acționeze câteva ore. Nu uitați să îndepărtați coji înainte de a vă purta pantofii.
 3. Oțet alb : se poate folosi și un amestec de oțet alb și apă pentru a îndepărta mirosurile. Pur și simplu pulverizați interiorul pantofilor cu acest amestec și lăsați să se usuce la aer.
 4. Uleiuri esentiale : unele uleiuri esențiale, precum lavandă sau arbore de ceai, au proprietăți de deodorizare. Puteți adăuga câteva picături din aceste uleiuri într-o minge de bumbac sau într-o bucată de pânză și le puteți pune în pantofi timp de câteva ore.
sfaturi pentru a scăpa de mirosurile neplăcute de la pantofi
sfaturi pentru a scăpa de mirosurile neplăcute de la pantofi

Schimbați regulat tălpile pantofilor

Branțurile sunt adesea responsabile pentru mirosurile neplăcute, deoarece absorb transpirația și devin un teren propice pentru bacterii. Pentru a evita această problemă, se recomandă schimbarea branțurilor la fiecare trei până la șase luni. Există branțuri special concepute pentru combaterea mirosurilor, cu materiale antibacteriene sau cărbune activ.

Îngrijiți-vă corespunzător pantofii

Îngrijirea adecvată a pantofilor vă poate ajuta la prevenirea mirosurilor neplăcute. Iată câteva sfaturi:

miros urât în ​​pantofi
miros urât în ​​pantofi
 • Lăsați pantofii să se usuce complet după fiecare utilizare. Nu le depozitați într-un dulap umed sau neaerisit.
 • Alternați între diferite perechi de pantofi pentru a permite fiecărei perechi suficientă ventilație între utilizări.
 • Spălați-vă șosetele în mod regulat și preferați materialele naturale precum bumbacul, care permit o mai bună absorbție a transpirației.
 • Curățați-vă pantofii în mod regulat, urmând instrucțiunile producătorului. Nu uitați să curățați interiorul pantofilor cu o cârpă ușor umedă pentru a îndepărta bacteriile și reziduurile de transpirație.

Utilizați accesorii specifice pentru a evita mirosurile

Pe piață există diverse accesorii menite să prevină și să elimine mirosurile neplăcute din pantofi:

 1. Deodorizante pentru pantofi: poti cumpara spray-uri deodorizante facute special pentru incaltaminte. Pur și simplu pulverizați interiorul pantofilor înainte sau după fiecare utilizare pentru a neutraliza mirosurile.
 2. Pungi pentru dezumidificator: aceste pungi absorb umiditatea și mirosurile datorită conținutului lor (argilă, silicagel etc.). Puneți câte un plic în fiecare pantof și lăsați să acționeze câteva ore sau peste noapte.
 3. Sfaturi pentru deodorant: sunt de obicei realizate din lemn de cedru sau din alte materiale care absorb mirosurile și umezeala. Pur și simplu introduceți vârfurile în pantofi după fiecare utilizare pentru a le menține prospețimea.
pantofi bine mirositori
pantofi bine mirositori

Trucuri de acasă pentru a evita mirosurile în pantofi

Pe lângă soluțiile menționate mai sus, iată câteva sfaturi de casă pentru a lupta împotriva mirosurilor neplăcute:

 • Pune-ți pantofii în congelator peste noapte. Frigul ucide bacteriile care provoacă mirosuri. Nu uitați să le protejați într-o pungă de plastic înainte de a le pune la congelator.
 • Utilizați ziar pentru a absorbi umezeala și mirosurile. Pur și simplu introduceți coli mototolite de ziar în pantofi și lăsați să acționeze câteva ore sau peste noapte.
 • Uscați-vă pantofii la soare. Razele UV au un efect antibacterian și, de asemenea, ajută la eliminarea mirosurilor.

În concluzie, există multe metode și sfaturi pentru a elimina mirosurile neplăcute de la pantofii tăi. Este esențial să adoptați o rutină de întreținere regulată pentru a preveni ca aceste mirosuri să devină prea neplăcute și persistente. Simțiți-vă liber să experimentați cu diferite soluții pentru a le găsi pe cele care funcționează cel mai bine pentru dvs. și pantofii dvs.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Mirosuri urâte în pantofi? Aceste trucuri naturale facilitează eliminarea lor