Nu-ți pune prietenii să facă această provocare de matematică, s-ar putea să te urască!

Astăzi, puzzle-urile și jocurile puzzle sunt foarte populare pe Internet și pe rețelele sociale. Provocările intelectuale sunt deosebit de populare, iar sofisticarea lor continuă să crească. Testul IQ este un bun exemplu al acestui tip de activitate care vă testează capacitatea de a rezolva probleme complexe.

Este vorba despre găsirea numărului lipsă în ultimul pătrat, prin analizarea relației dintre numere și logica de calcul. Ești la înălțime la provocare? Să începem! Testul IQ este o modalitate de a măsura coeficientul de inteligență al unui individ, pe baza capacității acestuia de a răspunde la întrebări și de a rezolva probleme.

Majoritatea testelor includ o serie de întrebări care evaluează capacitatea cognitivă, înțelegerea și raționamentul. Testele IQ nu sunt folosite doar pentru a verifica inteligența, ci pot ajuta și la estimarea capacității unui individ de a învăța sau de a lucra într-un anumit domeniu. Provocările intelectuale sunt o modalitate distractivă și provocatoare de a vă testa cunoștințele și inteligența.

Test IQ: Găsiți numărul lipsă analizând logica și relația dintre numere

Testele IQ sunt o modalitate excelentă de a vă afla nivelul de inteligență. Acesta este motivul pentru care este important înțelegeți cum funcționează testele și ce măsoară acestea. Testele IQ permit tuturor să-și evalueze capacitatea de a rezolva puzzle-uri.

Testul IQ - care este numărul lipsă din al treilea pătrat
Testul IQ – care este numărul lipsă din al treilea pătrat

De exemplu, găsirea numărului lipsă folosind relații logice și numere este una dintre principalele metode de evaluare. Trebuie să calculăm numărul lipsă prin găsirea relaţiei dintre numere şi logica calculului.

Pentru a face acest lucru, trebuie să fii atent la indiciile din întrebări și la mijloacele matematice care pot ajuta la găsirea soluției. Aceste întrebări sunt concepute pentru a verifica dacă avem abilitățile intelectuale adecvate pentru a rezolva puzzle-uri complexe.

Testele IQ sunt o modalitate excelentă de a afla cât de inteligent ești, motiv pentru care este important să te concentrezi bine. Găsirea numărului lipsă folosind relații logice și numere este o metodă foarte eficientă de evaluare.

Este deci necesar să fim atenți la indiciile întrebărilor și la mijloacele matematice care pot ajuta la găsirea soluției. O bună concentrare și o bună analiză sunt esențiale pentru a reuși în acest tip de provocare.

Soluția de testare

Numărul lipsă era 50. Într-adevăr, adunând pătratele numerelor din fiecare casetă, 1²+2²+3² = 14 pentru prima casetă, 2²+3²+4² pentru a doua și 3²+4²+5²=50 pentru a treia, rezultatul final este 50 .

Testul IQ - care este numărul lipsă din al treilea pătrat - soluție
Soluție de testare IQ

Dorim să mulțumim tuturor celor care au acceptat această provocare și au petrecut timp încercând să o rezolve. Dacă v-a plăcut să acceptați această provocare, nu ezitați să o împărtășiți în jurul vostru pe rețelele de socializare pentru ca și alții să o poată încerca!

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Test IQ » Nu-ți pune prietenii să facă această provocare de matematică, s-ar putea să te urască!