Pentru a proteja mobila de ghearele de pisică, folosește doar acest produs pe care îl avem cu toții acasă!

Te-ai săturat ca pisica ta să-ți culeagă mobila? Căutați o soluție eficientă și economică pentru a vă proteja mobila? Aflați cum acest produs pe care îl avem cu toții acasă poate ajuta la prevenirea pisicii dvs. să vă zgârie mobila. Testează acest truc simplu de configurat și foarte economic, ne vei mulțumi mai târziu!

Motive pentru care pisicile zgârie mobila

Înainte de a implementa soluții pentru a preveni pisica ta să-ți zgârie mobila, este esențial să înțelegi de ce adoptă acest comportament. În general, pisicile zgârie mobila pentru a:

protejați mobilierul de ghearele de pisică
protejați mobilierul de ghearele de pisică
 • Marcați-și teritoriul: pisicile au glande situate între pernutele lor care eliberează feromoni atunci când zgâriesc un obiect,
 • Ascuțiți-și ghearele: zgârierea permite pisicilor să îndepărteze stratul de suprafață al ghearelor și să le mențină ascuțite.
 • Întindeți-și mușchii: prin zgâriere, pisicile își întind mușchii și tendoanele, în special pe cei ai picioarelor din față,
 • Exprimă-le stresul sau plictiseala: dacă pisica ta este stresată sau plictisită, se poate elibera zgâriindu-ți mobila.

De ce să folosiți folie de aluminiu împotriva zgârieturilor pisicii?

Folia de aluminiu este o soluție ieftină și ușor de instalat pentru a vă proteja mobila. Într-adevăr, celor mai multe pisici nu le place contactul folia de aluminiu cu labele. În plus, zgomotul pe care îl face hârtia atunci când este mototolită îi poate descuraja să-ți zgârie mobila.

Tine pisicile departe de mobilier cu folie de aluminiu

Pentru a preveni pisica ta să-ți atace mobila, tot ce trebuie să faci este să acoperiți zonele pe care le zgârie de obicei cu folie de aluminiu. Puteți lipi hârtia pe mobilă sau pur și simplu o puteți așeza pe suprafețe orizontale precum blaturi sau scaune.

zgârieturi de pisică pe mobilă
zgârieturi de pisică pe mobilă

Cu toate acestea, aveți grijă să nu utilizați bandă cu două fețe: reziduurile lipicioase pot rămâne pe mobilă și pot fi dificil de îndepărtat. De asemenea, pot fi dăunătoare pisicii tale dacă le ingeră în timp ce își lingă labele.

Alternative la folia de aluminiu

Dacă ți se pare inestetic folia de aluminiu sau dacă pisica ta nu îi deranjează prezența, iată și alte soluții pentru a-ți proteja mobila:

 • Utilizați apărătoare de plastic împotriva zgârieturii: aceste apărătoare autoadezive sunt special concepute pentru a vă proteja mobila de zgârieturi,
 • Instalează un stâlp de zgâriere: oferind pisicii tale un loc unde se poate zgâria liber, vei limita riscul ca acesta să-ți atace mobila,
 • Educați-vă pisica: învață-l să nu-ți zgârie mobila reacționând ferm când îl prinzi în flagrant și felicitându-l când își folosește stâlpul de zgâriat.

Câteva sfaturi suplimentare pentru a preveni zgârieturile de pisică pe mobilă

Iată câteva recomandări pentru a preveni pisica să-ți zgârie mobila:

cum să protejezi mobila de ghearele de pisică
cum să protejezi mobila de ghearele de pisică
 • Menține-ți ghearele pisicii în mod regulat: tunderea regulată a ghearelor pisicii o poate ajuta să simtă mai puțin nevoia să se zgârie,
 • Oferă-i mai multe tipuri de zgârieturi: unele pisici preferă stâlpi de zgârieturi din sisal, în timp ce altora le plac cele ondulate. Oferind diverse opțiuni pisicii tale, vei crește șansele ca acesta să le folosească mai degrabă decât mobila ta,
 • Așezați stâlpi de zgâriere lângă mobilier: pentru a-ți încuraja pisica să-și folosească stâlpul de zgâriat, așează-l lângă mobilierul pe care îl zgâria,
 • Luați în considerare îmbogățirea mediului: ține-ți pisica ocupată cu jucării și activități pentru a limita plictiseala și stresul, factori care o pot determina să zgârie mobila.

Urmând aceste sfaturi și folosind folie de aluminiu, ar trebui să puteți proteja eficient mobilierul de ghearele pisicii. Amintiți-vă că răbdarea și perseverența sunt cheia pentru a schimba comportamentul animalului dvs. de companie.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Pentru a proteja mobila de ghearele de pisică, folosește doar acest produs pe care îl avem cu toții acasă!