Rețeta ușoară bazată pe coji de ouă și săpun pentru a vă face curățătorul multifuncțional de casă

Descoperă-ne truc pentru a face un detergent universal de casă cu coajă de ouă și săpun. Această metodă economică, ecologică și eficientă vă va permite să vă faceți propriul produs natural de uz casnic, urmând câțiva pași simpli.

De ce să folosiți cojile de ouă și săpunul ca ingrediente?

Coji de ouă și săpunul sunt ingrediente abundente, ieftine și ușor de găsit. În plus, au proprietăți interesante pentru curățare:

 • Coji de ou: Bogate in calciu, sunt abrazive fara a fi prea agresive pentru suprafete. Acestea vă permit să îndepărtați murdăria și alte reziduuri încrustate.
 • Sapunul : Este biodegradabil, non-toxic și curăță delicat orice tip de suprafață. Preferați utilizarea unui săpun natural și ecologic, precum săpunul de Marsilia sau săpunul negru.
Rețetă de curățare de casă cu ouă și săpun
Săpun multifuncțional de casă și curățător de ouă

Această combinație oferă un detergent de uz casnic multifuncțional care respectă mediul înconjurător, îți păstrează sănătatea și este potrivit pentru toate sarcinile tale zilnice casnice.

Cum să vă pregătiți detergentul multifuncțional de casă?

Prepararea acestui produs natural de uz casnic este foarte simplă și necesită doar câțiva pași:

demachiant pe bază de ouă
demachiant pe bază de ouă
 1. Recuperați cojile de ouă: Când folosiți ouă la gătit, păstrați cojile cu grijă. Clătiți-le cu apă curată pentru a îndepărta orice urmă de albuș sau gălbenuș.
 2. Uscați cojile de ouă: întindeți cojile de ouă pe un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se usuce la aer timp de 24-48 de ore.
 3. Măcinați cojile de ouă: puneți cojile uscate într-un blender, râșniță de cafea electrică sau mortar. Măcinați-le într-o pudră fină.
 4. Răziți săpunul: Folosiți o răzătoare de brânză sau un curățător de legume pentru a transforma săpunul dvs. în așchii. Alegeți un săpun natural și ecologic pentru a optimiza eficacitatea detergentului multifuncțional de casă și pentru a minimiza impactul acestuia asupra mediului.
 5. Amestecați ingredientele: Într-un recipient, turnați praful de coajă de ou și fulgii de săpun. Amestecați cu grijă cele două ingrediente pentru a obține o textură omogenă.
 6. Adăugați apă fierbinte: turnați treptat apă fierbinte (dar nu clocotită) peste amestec, amestecând până când devine omogen și cremos.
 7. Depozitarea detergentului multifuncțional de casă: Transferați preparatul într-un borcan de sticlă cu capac ermetic. Se poate păstra câteva luni la temperatura camerei.

Urmând acești pași simpli, veți obține un produs de curățat multifuncțional ecologic, economic și eficient pentru toate sarcinile zilnice ale gospodăriei.

Cum să-ți folosești detergentul multifuncțional de casă?

Acest produs natural este potrivit pentru multe suprafețe și situații:

sapun si demachiant de oua
sapun si demachiant de oua
 • Pentru a degresa: Aplicați o strop de detergent pe un burete umed și frecați suprafețele grase (aragaz, blat, hotă).
 • Pentru detartrare: Folosiți o periuță de dinți înmuiată în detergent pentru a curăța rosturile de faianță, robinete și pereți de duș.
 • Să strălucească: Umeziți ușor o cârpă curată, aplicați un strat subțire de detergent și lustruiți suprafețele din oțel inoxidabil, sticla și oglinzile.
 • Pentru curățarea podelelor: Diluați câteva linguri de detergent într-o găleată cu apă caldă, apoi ștergeți ca de obicei.

Datorită proprietăților sale de degresare, detartrare și abrazive, acest produs de curățat multifuncțional de casă vă simplifică rutina casnică, respectând în același timp mediul și sănătatea.

Beneficiile de a vă face propriul detergent multifuncțional de casă

Economie și ecologie

Realizarea propriului produs de curățare nu numai că vă permite reduceți cheltuielile cu produsele de curățare, dar și pentru a limita producția de ambalaje din plastic care dăunează mediului nostru. În plus, săpunul este un ingredient biodegradabil, iar cojile de ouă sunt o resursă abundentă și regenerabilă.

detergent ecologic de casă
detergent ecologic de casă

Un produs personalizabil

Vă puteți personaliza detergentul multifuncțional de casă adăugând uleiuri esențiale pentru a vă parfuma plăcut suprafețele (de exemplu, câteva picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă). De asemenea, puteți ajusta consistența produsului după preferințe adăugând mai mult sau mai puțină apă fierbinte.

Un gest pentru sănătatea ta

Optând pentru acest produs de curățat de casă, eviți expunerea la substanțele chimice potențial dăunătoare care se găsesc în produsele de curățare industriale. Astfel, ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale.

Pe scurt, acest sfat pentru a face un produs de curățare multifuncțional de casă cu coji de ouă și săpun este a metodă simplă, economică, ecologică și eficientă pentru a vă menține interiorul, păstrând în același timp mediul și sănătatea.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » Rețeta ușoară bazată pe coji de ouă și săpun pentru a vă face curățătorul multifuncțional de casă