Ce să fac dacă am uitat parola la Wi-Fi

Dacă v-ați conectat automat la rețeaua wi-fi pentru o perioadă lungă de timp, există șansa ca atunci când conectați un dispozitiv nou, se dovedește că parola Wi-Fi a fost uitată și nu este întotdeauna clar ce să faceți în acest caz.

Acest manual detaliază modul de conectare la rețea în mai multe moduri dacă ați uitat parola Wi-Fi (sau chiar aflați această parolă). O instrucțiune separată poate fi de asemenea utilă: cum să vizualizați parola Wi-Fi în Windows 10.

În funcție de modul în care a fost uitată parola, acțiunile pot fi diferite (toate opțiunile vor fi descrise mai jos).

  1. Dacă aveți dispozitive care sunt deja conectate la o rețea Wi-Fi și nu puteți conecta una nouă, puteți vedea parola pe dispozitivele deja salvate.
  2. Dacă nu există dispozitive cu o parolă salvată din această rețea nicăieri și singura sarcină este să vă conectați la ea și să nu aflați parola— vă puteți conecta fără o parolă deloc.
  3. În unele cazuri, este posibil să nu vă amintiți parola din rețeaua wireless, dar cunoașteți parola din setările routerului. Apoi vă puteți conecta la router cu un cablu, accesați interfața web de setări („panoul de administrare”) și schimbați sau vizualizați parola Wi-Fi.
  4. În cazuri extreme, când nu se știe nimic, puteți reseta routerul la setările din fabrică și îl puteți configura din nou

Vizualizarea parolei pe dispozitivul în care a fost salvată mai devreme

Dacă aveți un computer sau un laptop cu Windows 10, 8 sau Windows 7 pe care sunt salvate setările rețelei wireless (adică se conectează automat la Wi-Fi), puteți vizualiza parola de rețea salvată și vă puteți conecta de pe un alt dispozitiv.

Aflați mai multe despre această metodă: cum să aflați parola Wi-Fi (în două moduri). Din păcate, acest lucru nu va funcționa pe dispozitivele Android și iOS.

Conectarea la o rețea wi-fi fără parolă și apoi vizualizarea parolei

Dacă aveți acces fizic la router, vă puteți conecta fără o parolă, la toate folosind Wi-Fi Protected Setup (WPS). Aproape toate dispozitivele acceptă această tehnologie (Windows, Android, iPhone și iPad).

Esența se reduce la următoarele:

  1. Apăsați butonul WPS de pe router, situat de obicei în spatele dispozitivului (de obicei, după aceea unul dintre indicatori va începe să clipească într-un mod special). Este posibil ca butonul să nu fie semnat ca WPS, dar să aibă o pictogramă, ca în imaginea de mai jos.
  2. În 2 minute (apoi WPS se va opri), selectați o rețea pe un dispozitiv Windows, Android, iOS și conectați — vă la acesta-parola nu va fi solicitată (informațiile vor fi transmise chiar de router, după care va trece la „modul normal” și altcineva nu se va putea conecta în același mod). Pe Android, pentru a vă conecta, poate fi necesar să accesați setările Wi — Fi, să deschideți meniul-Funcții suplimentare acolo și să selectați „WPS by button”.

Interesant este că atunci când utilizați această metodă, conectându-vă la o rețea Wi-Fi de la un computer sau laptop Windows fără parolă, puteți vizualiza parola (aceasta va fi transmisă computerului de către router și salvată în sistem) folosind prima metodă.

Conectarea la router prin cablu și vizualizarea informațiilor despre rețeaua wi-fi

Dacă nu cunoașteți parola Wi-Fi și metodele anterioare nu pot fi utilizate din anumite motive, dar este posibil să vă conectați la router prin cablu (și cunoașteți și parola pentru a vă conecta la interfața web a setărilor routerului sau rămâne standard, care este indicat pe autocolantul de pe router), atunci puteți face acest lucru:Dacă nu cunoașteți parola Wi-Fi și metodele anterioare nu pot fi utilizate din anumite motive, dar este posibil să vă conectați la router prin cablu (și cunoașteți și parola pentru a vă conecta la interfața web a setărilor routerului sau rămâne standard, care este indicat pe autocolantul de pe router), atunci puteți face acest lucru:

  1. Conectați routerul cu un cablu la computer (cablul la unul dintre conectorii LAN de pe router, celălalt capăt la conectorul corespunzător de pe placa de rețea).
  2. Conectați-vă la setările routerului (de obicei trebuie să introduceți 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 în bara de adrese a browserului), apoi conectați-vă și parola (de obicei admin și admin, dar, de regulă, parola se schimbă în timpul configurării inițiale). Conectarea la interfața web cu setările routerului Wi-Fi este descrisă în detaliu pe acest site în instrucțiunile pentru configurarea routerelor corespunzătoare.
  3. În setările routerului, accesați setările de securitate ale rețelei Wi-Fi. De obicei, puteți vedea parola acolo. Dacă vizualizarea nu este disponibilă, atunci o puteți schimba

Dacă nu se poate utiliza niciuna dintre metode, rămâne să resetați routerul Wi-Fi la setările din fabrică (de obicei trebuie să apăsați și să țineți apăsat butonul de resetare din spatele dispozitivului timp de câteva secunde), iar după resetare, accesați setările cu parola implicită și configurați conexiunea și parola pentru Wi-Fi încă de la început. Instrucțiuni detaliate pot fi găsite aici: instrucțiuni pentru configurarea routerelor Wi-Fi.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.