Cum să partajez Wi-Fi de pe laptop

Astăzi vom vorbi despre cum să distribuiți Internetul prin Wi-Fi de la un laptop sau de la un computer cu un adaptor wireless adecvat. Pentru ce ar putea fi nevoie? De exemplu, ați achiziționat o tabletă sau un telefon și doriți să accesați internetul de la acesta acasă fără a cumpăra un router. În acest caz, puteți distribui Wi-Fi de la un laptop care este conectat la rețea atât fără fir, cât și fără fir. Să ne uităm cum să facem acest lucru. În același timp, vom lua în considerare trei moduri simultan de a face un laptop un router. Metodele de distribuire a Wi-fi de la un laptop sunt luate în considerare Pentru Windows 7, Windows 8, sunt potrivite și pentru Windows 10. Dacă preferați non-standard sau nu vă place să instalați programe suplimentare, puteți merge imediat la metoda în care implementarea distribuției prin Wi-Fi va fi organizată folosind linia de comandă Windows.

Și doar în caz: dacă întâlniți undeva un program gratuit Wi-Fi HotSpot Creator, chiar nu vă recomand să îl descărcați și să îl utilizați – pe lângă el însuși, va instala o mulțime de „gunoi” inutile pe computer, chiar dacă îl refuzați. Vezi și: distribuirea internetului prin Wi-Fi în Windows 10 folosind linia de comandă.

Actualizare 2015. De la scrierea manualului, au existat unele nuanțe privind Virtual Router Plus și Virtual Router Manager, despre care sa decis adăugarea de informații. În plus, la instrucțiuni a fost adăugat un alt program pentru distribuirea Wi-Fi de la un laptop, cu recenzii excepțional de pozitive, este descrisă o metodă suplimentară fără a utiliza programe Pentru Windows 7, iar la sfârșitul manualului sunt descrise problemele tipice și erorile întâlnite de utilizatorii care încearcă să distribuie Internetul în astfel de moduri.

Distribuirea ușoară a Wi-Fi de la un laptop conectat printr-o conexiune cu fir în Router Virtual

Mulți care au fost interesați să partajarea Internetul prin Wi-Fi de la un laptop au auzit despre un astfel de program ca Virtual Router Plus sau doar Virtual Router. Inițial, această secțiune a fost scrisă despre prima dintre ele, dar a trebuit să fac o serie de corecții și explicații, pe care le recomand să le citesc și apoi să decideți care dintre cele două preferați să le utilizați.

Virtual Router Plus este un program gratuit care este realizat dintr-un Router Virtual simplu (au luat software open source și au făcut modificări) și nu este mult diferit de original. Pe site-ul oficial, a fost inițial curat, iar recent a livrat software nedorit computerului, ceea ce nu este atât de ușor de refuzat. În sine, această versiune a routerului virtual este bună și simplă, dar ar trebui să fiți atenți la instalare și descărcare. În acest moment( începutul anului 2015), puteți descărca Virtual Router Plus fără lucruri inutile de pe site-ul web https://virtualrouter-plus.en.softonic.com/

Modul de a distribui Internetul folosind Virtual Router Plus este foarte simplu și clar. Dezavantajul acestei metode de a transforma un laptop într-un punct de acces Wi-Fi este că pentru ca acesta să funcționeze, laptopul trebuie conectat la Internet nu prin Wi-Fi, ci fie prin cablu, fie folosind un modem USB.

După instalare (anterior programul a fost o arhivă ZIP, acum este un instalator cu drepturi depline) și lansarea programului, veți vedea o fereastră simplă în care va trebui să introduceți doar câțiva parametri:

 • Nume rețea SSID-specificați numele rețelei wireless care va fi distribuită.
 • Parolă-o parolă Wi-fi formată din cel puțin 8 caractere (se utilizează criptarea WPA).
 • Conexiune generală-în acest câmp, selectați conexiunea prin care laptopul dvs. este conectat la Internet.

După introducerea tuturor setărilor, faceți clic pe” Start Virtual Router Plus ” (Start Virtual Router Plus). Programul se va prăbuși în tava Windows și va apărea și un mesaj că lansarea a avut succes. După aceea, vă puteți conecta la Internet folosind un laptop ca router, de exemplu de pe o tabletă Android.

Dacă laptopul dvs. nu este conectat prin cablu, ci și prin Wi-Fi, atunci programul va începe, de asemenea, dar nu va funcționa pentru a vă conecta la routerul virtual — va exista un eșec la primirea unei adrese IP. În toate celelalte cazuri, Virtual Router Plus este o soluție gratuită excelentă în acest scop.

Programul MyPublicWiFi

Am scris despre un program gratuit pentru distribuirea Internetului de pe un laptop MyPublicWiFi într-un alt articol (încă două moduri de a distribui Wi-Fi de pe un laptop), unde a colectat feedback pozitiv: mulți dintre utilizatorii care nu au reușit să lanseze un router virtual pe un laptop folosind alte utilități, totul s-a dovedit cu acest program. (Programul funcționează pe Windows 7, 8 și Windows 10). Un avantaj suplimentar al acestui software este absența instalării oricăror elemente suplimentare nedorite pe computer.

După instalarea aplicației, computerul va trebui să fie repornit, iar pornirea este efectuată ca Administrator. După lansare, veți vedea fereastra principală a programului, în care ar trebui să setați numele rețelei SSID, parola pentru conexiune, formată din cel puțin 8 caractere și, de asemenea, notați care dintre conexiunile la Internet ar trebui distribuite prin Wi-Fi. După aceea, rămâne să faceți clic pe” Configurați și porniți Hotspot ” pentru a lansa punctul de acces pe laptop.

De asemenea, în alte file ale programului, puteți vizualiza cine este conectat la rețea sau puteți seta restricții privind utilizarea serviciilor cu trafic intens.

Puteți descărca MyPublicWiFi gratuit de pe site-ul oficial http://www.mypublicwifi.com/publicwifi/en/index.html

Distribuirea internetului prin Wi-Fi folosind Connectify Hotspot

Connectify program, conceput pentru distribuirea Wi-Fi de la un laptop sau calculator, de multe ori funcționează corect pe acele calculatoare cu Windows 10, 8 și Windows 7, în cazul în care alte metode de a distribui Internet nu funcționează, și nu pentru o varietate de tipuri de conexiuni, inclusiv PPPoE, 3G/LTE modem-uri, etc. Atât versiunea gratuită a programului și versiunile plătite de Connectify Hotspot Pro și Max cu funcții avansate (cu fir modul router, repetor și altele) sunt disponibile.

Printre altele, programul poate urmări traficul dispozitivului, bloca anunțurile, începe automat distribuția atunci când vă conectați la Windows și nu numai. Pentru mai multe informații despre program, funcțiile sale și unde să îl descărcați, consultați un articol separat care distribuie Internet prin Wi-Fi de la un laptop din Connectify Hotspot.

Cum se distribuie Internetul prin Wi-Fi folosind linia de comandă Windows

Ei bine, penultimul mod în care vom organiza distribuția prin Wi-Fi fără a utiliza programe suplimentare gratuite sau plătite. Deci, o cale pentru tocilari. Testat pe Windows 8 și Windows 7 (Pentru Windows 7 există o variantă a aceleiași metode, dar fără linia de comandă, care este descrisă mai jos), nu se știe dacă va funcționa pe Windows XP.

 1. Apăsați Win + R și introduceți ncpa.cpl, apăsați Enter.
 2. Când se deschide lista conexiunilor de rețea, faceți clic dreapta pe conexiunea wireless și selectați „Proprietăți”
 3. Treceți la fila” Acces”, bifați caseta de lângă” Permiteți altor utilizatori de rețea să utilizeze conexiunea la Internet a acestui computer”, apoi – „Ok”.
 4. Rulați promptul de comandă ca administrator. În Windows 8-Faceți clic pe Win + X și selectați ” Command Prompt (administrator)”, iar în Windows 7 – găsiți promptul de comandă din meniul Start, faceți clic dreapta și selectați „Run as administrator”

  Rulați comanda netsh wlan show drivers și vedeți ce se spune despre suportul de rețea găzduit. Dacă este acceptat— atunci puteți continua. Dacă nu, atunci cel mai probabil nu aveți driverul original instalat pe adaptorul Wi-Fi (instalați de pe site-ul web al producătorului) sau un dispozitiv cu adevărat foarte vechi.
  Prima comandă pe care trebuie să o introducem pentru a face un router dintr-un laptop arată astfel (puteți schimba SSID-ul la numele rețelei dvs. și, de asemenea, setați parola, în exemplul de mai jos parola este ParolNaWiFi):
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=tehnoghid.com key=ParolNaWiFi

După introducerea comenzii, ar trebui să vedeți confirmarea că toate operațiunile au fost efectuate: accesul wireless este permis, numele SSID a fost schimbat, cheia de rețea wireless a fost de asemenea modificată. Introduceți următoarea comandă

netsh wlan start hostednetwork

S-a făcut. Acum vă puteți conecta prin Wi-Fi la laptop, introduceți parola specificată și utilizați Internetul. Pentru a opri distribuția, utilizați comanda

netsh wlan stop hostednetwork

Din păcate, atunci când utilizați această metodă, distribuția internetului prin Wi-Fi se oprește după fiecare repornire a laptopului. O soluție este să creați un fișier bat cu toate comenzile în ordine (o comandă pe linie) și fie să îl adăugați la pornire, fie să îl rulați singur când este necesar.

Utilizarea unei rețele computer-to-computer (Ad-hoc) pentru a distribui Internet prin Wi-Fi de la un laptop în Windows 7 fără programe

În Windows 7, metoda descrisă mai sus poate fi implementată fără a recurge la linia de comandă, în timp ce este destul de simplă. Pentru a face acest lucru, accesați Centrul de control Rețea și partajare (puteți utiliza panoul de control sau făcând clic pe pictograma de conexiune din zona de notificare), apoi faceți clic pe „Configurați o nouă conexiune sau rețea”.

Selectați opțiunea „Configurare rețea wireless Computer-to-computer” și faceți clic pe „Următorul”.

În pasul următor, va trebui să setați numele rețelei SSID, tipul de securitate și cheia de securitate (parola Wi-Fi). Pentru a evita să configurați din nou distribuția Wi-Fi de fiecare dată, selectați opțiunea „Salvați aceste setări de rețea”. După ce faceți clic pe butonul” Următorul”, rețeaua va fi configurată, Wi-Fi se va opri dacă a fost conectată și, în schimb, va începe așteptarea conectării altor dispozitive la acest laptop (adică din acest moment puteți găsi rețeaua creată și vă puteți conecta la ea).

Pentru ca Internetul să fie disponibil la conectare, va trebui să oferiți acces la internet partajat. Pentru a face acest lucru, reveniți la Centrul de gestionare a rețelei și partajării, apoi selectați „Modificați setările adaptorului” din meniul din stânga.

Selectați conexiunea la Internet (important: trebuie să selectați conexiunea care servește direct pentru a accesa Internetul), faceți clic dreapta pe ea, faceți clic pe „Proprietăți”. După aceea, în fila „Acces”, activați” Permiteți altor utilizatori de rețea să utilizeze conexiunea la Internet a acestui computer ” – asta e tot, acum vă puteți conecta la Wi-Fi pe laptop și puteți utiliza Internetul.

Notă: în testele mele, din anumite motive, doar un alt laptop cu Windows 7 a văzut punctul de acces creat, deși, potrivit multor recenzii, ambele telefoane și tablete funcționează.

Probleme tipice la distribuirea Wi-Fi de la un laptop

În această secțiune, voi descrie pe scurt erorile și problemele cu care se confruntă utilizatorii, judecând după comentarii, precum și cele mai probabile modalități de a le rezolva:

 • Programul scrie că nu a fost posibil să porniți un router virtual sau un router Wi-Fi virtual sau primiți un mesaj că acest tip de rețea nu este acceptat — actualizați driverele pentru adaptorul Wi-Fi al laptopului și nu prin Windows, ci de pe site-ul oficial al producătorului dispozitivului.
 • Tableta sau telefonul se conectează la punctul de acces creat, dar fără acces la Internet – verificați dacă distribuiți exact conexiunea prin care laptopul are acces la Internet. De asemenea, o cauză comună a problemei este că accesul la internet partajat este blocat de un antivirus sau firewall în mod implicit — verificați această opțiune

Se pare că nu am uitat nimic despre cele mai importante și comune probleme.

Aceasta încheie acest ghid. Sper că va fi util. Există și alte modalități de a distribui Wi-Fi de pe un laptop sau computer și alte programe concepute în aceste scopuri, dar cred că metodele descrise vor fi suficiente.

Dacă nu vă deranjează, partajați articolul pe rețelele de socializare folosind butoanele de mai jos.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.