Test IQ: persoanele care găsesc soluția în mai puțin de 45 de secunde sunt considerate genii!

Rețelele de socializare sunt pline de diverse provocări și puzzle-uri care fac obiectul conversațiilor între prieteni și contacte. The jocuri puzzle sunt deosebit de populare și pot oferi uneori provocări intelectuale care îi determină pe jucători să gândească mai mult.

Astăzi vă aducem un provocare matematică destul de interesant: Câștigătorul a parcurs distanța în 15 secunde, al doilea în 21 de secunde, etc. Câte secunde îi vor trebui celui de-al șaselea atlet să treacă linia de sosire?

Poți găsi soluția în mai puțin de 45 de secunde? Este timpul să vă testați inteligența!

Testele de IQ și provocările intelectuale sunt instrumente foarte des folosite pentru a măsura nivelul de raționament, logică și înțelegere al unei persoane. Acestea pot fi foarte utile în evaluarea capacității unei persoane de a găsi soluții la probleme complexe. În plus, acestea oferă o ocazie excelentă de a îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor și de gândire critică.

Citește și:   Doar cei mai talentați găsesc soluția la acest test IQ în mai puțin de 25 de secunde!

Test IQ: cât timp îi va lua celui de-al șaselea atlet să treacă linia de sosire?

Testele de IQ și ghicitorile sunt o modalitate distractivă de a ne testa abilități cognitive. De data aceasta, provocarea constă în a determina cât timp îi va lua celui de-al șaselea atlet să treacă linia de sosire.

testul qi - câte secunde a avut nevoie cel de-al șaselea alergător pentru a trece linia de sosire
Test IQ

Cunoaștem timpul primilor cinci atleți: câștigătorul a parcurs distanța în 15 secunde, al doilea în 21 de secunde și așa mai departe, cu referire la cronometrele din imagine.

Dar de unde știm momentul în care a avut loc cel de-al șaselea atlet? Trebuie să găsim un strategie eficientăcare ne va permite să găsim răspunsul corect. Poate că diferențele dintre timpii primilor cinci atleți ne pot da un indiciu? De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că, cu cât ne apropiem mai mult de linia de sosire, cu atât este mai greu să accelerăm.

Citește și:   Provocare logică pentru genii: care este numărul lipsă din această secvență de numere?

Testele de IQ și puzzle-urile necesită o mulțime de gândire și creativitate. Ele pot părea dificile, dar trebuie doar să vă folosiți abilitățile pentru a găsi o soluție. În acest caz, este posibil ca al șaselea atlet să treacă linia de sosire în 30 de secunde, dar aceasta este doar o estimare. Pentru a ști cu siguranță cât va dura, va trebui să așteptăm ca toți sportivii să termine cursa.

Pentru a reuși în acest tip de provocare, este important să te concentrezi și să ai o strategie bună. Trebuie să te uiți la timpii primilor cinci atleți și să găsești o modalitate de a ghici timpul celui de-al șaselea. Gândirea și observația sunt, de asemenea, esențiale pentru a găsi răspunsul corect. Odată ce ați găsit o ipoteză, trebuie să o verificați pentru a vă asigura că este cea corectă.

Citește și:   Provocare logică pentru genii: care este numărul lipsă din această secvență de numere?

Soluția la provocarea logică

Iată care este răspunsul: al șaselea atlet a trecut linia de sosire în 39 de secunde ! Trebuie să le mulțumim tuturor celor care au acceptat această provocare și au petrecut timp încercând să găsească o soluție.

Folosind logica computațională, obținem : 15 + (1 + 5) = 21; 21 + (2 + 1) = 24; 24 + (2 + 4) = 30; 30 + (3 + 0) = 33; 33 + (3 + 3) = 39, am ajuns la rezultatul corect.

Așadar, împărtășește provocarea cu alții pe rețelele de socializare și invită-i să accepte provocarea!

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Test IQ » Test IQ: persoanele care găsesc soluția în mai puțin de 45 de secunde sunt considerate genii!