Testează-ți IQ-ul încercând să rezolvi această provocare de matematică în mai puțin de 45 de secunde

Ghicitorile și jocurile puzzle sunt o practică foarte populară pe internet și rețelele sociale. Provocările intelectuale sunt una dintre cele mai distractive modalități de a vă testa abilitățile de rezolvare a problemelor.

Astăzi vom finaliza o provocare care vă va permite să vă testați IQ-ul în mai puțin de 45 de secunde. Trebuie să calculăm rezultatul ultimei linii care este următorul: ciorchine de struguri + banana – ciorchine de struguri x pepene verde. Să mergem!

Testele IQ sunt teste de măsurare a inteligenței care permit unei persoane să-și cunoască nivelul de inteligență. Ele constau de obicei dintr-un set de puzzle-uri complicate și situații dificile pe care o persoană trebuie să le rezolve.

Test IQ: Rezolvați ecuația cu ciorchine de struguri, banane și pepene verde

THE teste IQ sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a evalua abilitățile cognitive ale indivizilor. Ele pot veni sub formă de puzzle-uri, raționament logic, calcule și jocuri de cuvinte.

Testul IQ - care este rezultatul ultimei rânduri
Testul IQ: care este rezultatul ultimei rânduri

Într-un test IQ, utilizatorului i se cere să rezolve o ecuație complicată care necesită abilități matematice și cunoștințe ale operatorilor aritmetici. În acest caz, trebuie să calculăm rezultatul ultimei rânduri: ciorchine de struguri + banană – ciorchine de struguri x pepene verde. Este deci necesar să aplicați ordinea corectă a operațiilor și să găsiți rezultatul final pentru a obține nota la acest tip de exercițiu.

Deși aceste teste sunt adesea considerate un indicator al coeficientului de inteligență al unei persoane, ele nu ar trebui să fie considerate singura măsură a succesului personal sau profesional. În unele contexte, aceste teste pot fi folosite pentru a evalua abilități cognitive specifice, cum ar fi memoria sau capacitatea de a rezolva probleme complexe.

Testele IQ sunt o adevărată provocare pentru minte, deoarece necesită concentrare și precizie deosebită. Rezolvarea unei ecuații complexe, care implică abilități matematice și cunoștințe ale operatorilor aritmetici, nu trebuie luată cu ușurință. Este esențial să te concentrezi bine pentru a trece acest tip de test și a obține o notă bună. Deși aceste teste pot fi un indicator al coeficientului de inteligență al unei persoane, este important să nu le considerăm singurul criteriu de succes personal sau profesional.

Soluția testului IQ

Suntem încântați să anunțăm că răspunsul corect la provocarea noastră este 375.

Testul IQ - care este rezultatul ultimei linii - soluție
Soluţie

Iată soluția detaliată pentru a obține rezultatul corect:

În primul rând, trebuie să determinăm valoarea fiecărui fruct din primele trei rânduri.

Linia 1 : ciorchine de struguri + ciorchine de struguri + ciorchine de struguri + ciorchine de struguri = 1000

Aici avem 4 ciorchini de struguri care sunt egali cu 1000.

Deci, ciorchine de struguri = 1000 / 4 = 250

Randul 2: pepene verde + ciorchine de struguri + ciorchine de struguri = 500

Prin înlocuirea valorii ciorchinului de struguri pe care l-am găsit, avem:

pepene verde + 250 + 250 = 500

pepene verde = 500 – 500 = 0

Linia 3: 2 banane + pepene verde + ciorchine de struguri = 500

Prin înlocuirea valorilor de pepene verde și ciorchine de struguri:

2 banane + 0 + 250 = 500

2 banane = 500 – 250 = 250

banana = 250 / 2 = 125

Acum că știm valoarea fiecărui fruct, putem rezolva ecuația din ultima linie:

ciorchine de struguri + o banană – ciorchine de struguri * pepene verde = ?

Să înlocuim valorile:

250 + 125 – 250 * 0 = 250 + 125 – 0 = 375

Deci struguri + o banană – struguri * pepene = 375.

Mulțumim tuturor celor care și-au făcut timp pentru a rezolva această problemă! Apreciem foarte mult contribuția dvs. Distribuie provocarea pe rețelele sociale și încurajează-ți prietenii să accepte provocarea cât mai curând posibil! Mai jos sunt oferite calcule detaliate pentru a verifica rezultatul corect.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Test IQ » Testează-ți IQ-ul încercând să rezolvi această provocare de matematică în mai puțin de 45 de secunde