Vă provocăm să treceți acest test de IQ în mai puțin de 60 de secunde. Crezi că ești unul dintre cei mai deștepți?

Ghicitoarea cu ceasul, calculatorul și becul este cea mai recentă ghicitoare de matematică care face furori pe WhatsApp și Facebook. Pentru această ghicitoare, trebuie să găsim răspunsul la ecuația „ceas + calculator x bec”. Poate părea dificil, dar de fapt este destul de simplu dacă îți folosești abilitățile de matematică, logica și simțul observației.

Dacă sunteți blocat în puzzle, nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta. Vă oferim soluția și detaliem calculul în partea de jos a articolului, astfel încât să vă puteți verifica răspunsul la acest popular test IQ.

Testul IQ: o ghicitoare matematică care necesită logică și observație

Test IQ - găsiți rezultatul ultimei ecuații
test de inteligenta

Există tone și tone de puzzle-uri de acest fel pe internet, dar acesta ne-a plăcut în mod deosebit, așa cum a fost cazul cu acesta, și de aceea vi-l împărtășim astăzi. Într-adevăr, marea majoritate a oamenilor care s-au grăbit să dați un răspuns în mai puțin de 60 de secunde pur și simplu au greșit.

De aceea insistăm asupra faptului că este extrem de important să ne concentrăm și să ne amintim bine regulile calculelor elementare. Depinde de tine ! Ne vedem mai jos pentru răspunsul la această ghicitoare matematică și detaliile calculului.

Răspunsul la ghicitoare cu ceas, calculator și bec

Dacă ai obținut rezultatul corect, treci la următoarea provocare de matematică. Dacă nu ați găsit răspunsul corect, acordați-vă câteva momente citeste detaliile și vezi când ai făcut o greșeală. Răspunsul este: 333. Felicitări dacă l-ai găsit!

Cum să obțineți rezultatul corect? Iată detaliul calculului acestei enigme

Pentru a rezolva acest puzzle, trebuie să găsim valoarea a trei obiecte: un ceas, un calculator și un bec.

Test IQ - găsiți rezultatul ultimei ecuații - soluție
Soluţie

Să rezolvăm mai întâi valoarea ceasului. Primul detaliu care iese în evidență este ora afișată pe fiecare dintre cele 3 ceasuri. Asta ne dă 9:00 + 9:00 + 3:00 = 21. Prin urmare, un ceas ia valoarea orei pe care o afișează.

Acum să găsim valoarea unui calculator. Există trei calculatoare, deci 30/3=10. Dar, așa cum v-am spus, este esențial să acordați atenție fiecărui detaliu. Uită-te la numerele scrise pe fiecare calculator: 1+2+3+4=10. În acest caz concretun calculator are valoarea 10.

Acum să trecem la valoarea unui bec. 1 bec + 1 bec – 1 bec = 15, deci 2 becuri – 1 bec = 15. Vă amintiți regulile pentru ecuații? A bec cu 5 lumini deasupra este deci egal cu 15. 2×15-15=15.

Ai luat notă de detaliu? Un bec cu 5 lumini este egal cu 15. Un bec cu o singură lumină este atunci egal cu 15/5=3.

Deci, să trecem la ultima linie. Dacă ați urmărit bine și ați observat bine fiecare detaliu, acum puteți găsi soluția problemei.

Privind ultima ecuație și fiecare detaliu din ea, obținem următoarea ecuație: Un ceas care afișează ora 9 + un calculator care afișează „1224” x 3 becuri care au fiecare 4 lumini. Tot ce trebuie să faci este să aplici regulile de calcul pentru a ajunge la următorul rezultat:

  • 9 + (1+2+2+4) x (3x(4×3))
  • = 9 + 9 x 36
  • = 9 + 324
  • = 333

Rezultatul final este într-adevăr 333.

Ți-a plăcut acest puzzle? Lasă-l să fie cunoscut și provoacă-i pe cei din jurul tău împărtășind acest test în jurul tău.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Test IQ » Vă provocăm să treceți acest test de IQ în mai puțin de 60 de secunde. Crezi că ești unul dintre cei mai deștepți?