WhatsApp: această nouă funcție mult așteptată vă va face conversațiile și mai animate!

Celebrul serviciu de mesagerie instant WhatsApp testează o opțiune care permite citirea automată a GIF-uri animate in discutii. Această actualizare ar putea face ca utilizarea aplicației să fie și mai dinamică și mai atractivă pentru utilizatorii săi.

O versiune beta pentru Android dezvăluie noutatea

Descoperirea acestei noi funcționalități a fost făcută datorită lansării unui versiune beta destinate utilizatorilor android. Cei care au avut ocazia să îl descarce și să îl instaleze pe smartphone-ul lor au putut descoperi această schimbare în cadrul interfeței WhatsApp.

noua funcție WhatsApp redare automată gif
noua funcție WhatsApp redare automată gif

Cum funcționează redarea automată GIF animată?

Cu această opțiune, GIF-uri animate trimise sau primite într-o conversație sunt citite automat atunci când utilizatorul defilează pe ecran. Anterior, trebuia să faceți clic pe fiecare cadru pentru a începe redarea animației. De acum înainte, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să efectueze această acțiune manual și se vor putea bucura de aceste conținuturi fără întrerupere.

O experiență de utilizator mai bună datorită GIF-urilor animate

THE GIF-uri animate sunt foarte populare în schimburile dintre utilizatorii de mesagerie instantanee. Ele fac posibilă exprimarea emoțiilor, reacțiilor sau pur și simplu ilustrarea unei situații într-un mod ludic și original. Făcându-le mai ușor de citit, WhatsApp dorește să îmbunătățească experiența utilizatorului în cadrul aplicației sale.

Vor beneficia și alte platforme de această caracteristică?

Pentru moment, doar versiune beta pentru smartphone-uri android oferă această opțiune pentru redarea automată a GIF-urilor animate. Cu toate acestea, ne putem aștepta ca WhatsApp să implementeze această nouă funcție pe alte sisteme de operare mobile (iOS, Windows Phone) atunci când este finalizată și validată complet de testeri. Cu toate acestea, va trebui să așteptăm puțin mai mult pentru a afla data exactă a acestei actualizări.

nou pe whatsapp
nou pe whatsapp

Alte evoluții recente ale WhatsApp

Redarea automată a GIF-urilor animate nu este prima noutate introdusă de WhatsApp în ultimele luni. Aplicația continuă să își îmbunătățească și să-și îmbogățească funcționalitățile pentru a oferi tot mai multe posibilități utilizatorilor săi. Iată câteva exemple de evoluții recente:

  • modul întunecat : pentru a păstra sănătatea vizuală și bateria smartphone-ului, WhatsApp a implementat un mod întunecat care modifică culorile interfeței pentru a le face mai puțin agresive pentru ochi.
  • Apeluri video de grup : în timpul crizei de sănătate, aplicația a făcut posibilă efectuarea de apeluri video către până la opt participanți simultan pentru a menține legătura dintre rude.
  • Mesaje efemere : Pentru a spori confidențialitatea conversațiilor, WhatsApp a introdus opțiunea de a trimite mesaje care se șterg automat după șapte zile.

Concurenți din ce în ce mai creativi și inovatori

WhatsApp este unul dintre liderii de pe piața de mesagerie instant, cu mai mult de 2 miliarde de utilizatori activi în lume. Cu toate acestea, concurenții săi precum Telegram sau Signal nu ezită să inoveze în mod regulat pentru a atrage un public din ce în ce mai exigent în ceea ce privește funcțiile și performanța.

citire automată gif pe whatsapp
citire automată gif pe whatsapp

Care sunt principalele diferențe cu alte aplicații?

Fiecare dintre mesageria instantă de pe piață oferă opțiuni specifice interfețelor lor:

  1. Telegramă se bazează pe viteza și securitatea schimburilor, în special cu posibilitatea de a crea „chat-uri secrete” ale căror mesaje se autodistrug după citire.
  2. Semnal este adesea considerată cea mai sigură aplicație, datorită protocolului său de criptare open-source și politicii sale de a nu stoca datele utilizatorului.
  3. Viber se remarcă prin calitatea apelurilor vocale și video și posibilitatea de a crea grupuri de discuții pentru până la 250 de participanți.

Astfel, pare esențial ca WhatsApp să continue să dezvolte noi funcții pentru a se diferenția și a-și menține poziția dominantă pe piață. Redarea automată a GIF-urilor animate ar putea fi, prin urmare, un avantaj suplimentar pentru aplicație față de concurenții săi.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » WhatsApp: această nouă funcție mult așteptată vă va face conversațiile și mai animate!