WhatsApp: acest truc puțin cunoscut permite citirea mesajelor fără ca expeditorul să le vadă

WhatsApp este o aplicație de mesagerie foarte populară care oferă multe funcții pentru a facilita comunicarea între utilizatori. Una dintre cele mai populare caracteristici este confirmarea de citire, reprezentată de cele două bifă albastre de lângă un mesaj trimis.

In orice caz, există situații în care este posibil să doriți să citiți un mesaj fără ca expeditorul să știe că l-ați citit. În acest articol, vom explora un truc simplu și eficient pentru a realiza acest lucru.

Opțiunea „Citește” în WhatsApp: cum funcționează?

În primul rând, este esențial să înțelegeți cum funcționează confirmarea de citire pe WhatsApp. Când trimiteți un mesaj unei persoane de contact, lângă text apare o bifă gri, care indică faptul că mesajul a fost trimis.

Citește mesaje pe whatsapp fără să fii văzut
Citește mesaje pe whatsapp fără să fii văzut

Odată ce destinatarul primește mesajul, această bifă se schimbă în două semne gri. În cele din urmă, când destinatarul deschide conversația și citește mesajul, ambele bifă devin albastre, confirmând că mesajul a fost citit.

Această caracteristică poate fi utilă pentru a ști dacă interlocutorul tău ți-a citit mesajele, dar poate crea și situații delicate, mai ales dacă nu vrei să răspunzi imediat sau dacă preferi să eviți anumite conversații. Din fericire, există o metodă simplă de a rezolva această problemă.

Dezactivați confirmarea de citire: o soluție parțială

Prima opțiune pe care o aveți pentru a citi mesajele fără a fi văzut este să dezactivați confirmarea de citire în setările aplicației. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

  1. Deschide WhatsApp și accesează „Setări”.
  2. Faceți clic pe „Cont”, apoi pe „Confidențialitate”.
  3. Debifați caseta „Citiți chitanțe”.

Atentie: dezactivând această opțiune, nu veți mai putea vedea dacă propriile mesaje au fost citite de persoanele de contact. De asemenea, această metodă nu funcționează pentru chat-urile de grup, unde chitanțele de citire rămân active chiar dacă ați dezactivat această opțiune.

cum să citești mesajele whatsapp fără a fi văzut
cum să citești mesajele whatsapp fără a fi văzut

Utilizarea widget-ului de notificări: o alternativă eficientă

Pentru cei care doresc să păstreze funcționalitatea de confirmare de citire în timp ce pot citi anumite mesaje incognito, există un truc rapid și ușor: utilizați widgetul de notificări de pe smartphone.

Într-adevăr, mesajele primite pe WhatsApp apar și în notificările telefonului tău, iar tu le poți consulta fără a fi considerat că ai citit mesajul din aplicație.

Configurați widgetul de notificări

Pentru a implementa această soluție, trebuie mai întâi să adăugați widgetul de notificări WhatsApp pe ecranul de pornire. Procedura variază în funcție de tipul de telefon pe care îl aveți, dar iată pașii generali:

trucul de a citi mesaje pe whatsapp fără a fi văzut
trucul de a citi mesaje pe whatsapp fără a fi văzut
  1. Apăsați lung pe un spațiu gol de pe ecranul de pornire.
  2. Alegeți „Widget-uri” din meniul care apare.
  3. Derulați prin lista de widget-uri disponibile și găsiți-l pe cel WhatsApp.
  4. Apăsați lung pe widget, apoi trageți-l în locația dorită de pe ecranul de pornire.

Odată instalat widget-ul, veți vedea mesajele primite pe WhatsApp afișate direct pe ecranul de pornire. Le vei putea citi fără să deschizi aplicația și fără ca la expeditor să apară cele două bifă albastre.

Limitele acestei metode

Deși acest truc este foarte practic, are câteva dezavantaje:

  • Smartphone-ul dvs. trebuie deblocat pentru a vedea notificările.
  • Mesajele primite pot fi observate cu ușurință de oricine se uită la ecranul dvs. în acel moment.
  • Această metodă nu funcționează dacă ați deschis deja chatul în aplicație.

În concluzie, există mai multe opțiuni pentru a citi mesajele WhatsApp fără a fi văzut de expeditor. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale și poate fi o idee bună să combinați aceste metode în funcție de nevoile dvs. Simțiți-vă liber să încercați aceste sfaturi și să vă ajustați obiceiurile în consecință pentru cea mai bună experiență WhatsApp.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » WhatsApp: acest truc puțin cunoscut permite citirea mesajelor fără ca expeditorul să le vadă