WhatsApp: este posibil să-ți piratezi contul când dormi. Iată cum să vă asigurați că acest lucru nu se întâmplă!

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, amenințările de securitate online continuă să crească. Un domeniu care atrage o atenție deosebită este cea a aplicațiilor de mesagerie, care au devenit o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Recent, a fost identificată o nouă amenințare pentru utilizatorii oricăreia dintre aceste aplicații populare, WhatsApp. Potrivit lui Zuk Avraham, un cercetător în securitate cibernetică și specialist în sisteme mobilear fi posibil să piratați un cont WhatsApp în timp ce utilizatorul doarme.

O nouă tehnică alarmantă de hacking

Metoda se bazează pe a atac de mesagerie vocală. Mulți utilizatori de smartphone-uri tind să-și închidă dispozitivul sau să activeze modul avion înainte de a dormi. Acest lucru oprește apelurile telefonice, care sunt apoi redirecționate către mesageria vocală.

WhatsApp: ar fi posibil să-ți piratezi contul când dormi
WhatsApp: ar fi posibil să-ți piratezi contul când dormi

Un hacker ar putea apoi să formeze numărul de telefon al utilizatorului, care în mod normal trimite un SMS de verificare. In orice caz, deoarece telefonul este offline, acest mesaj rămâne în așteptare. Hackerul poate încerca apoi să se conecteze din nou utilizând verificarea apelurilor WhatsApp.

Serviciul automat al WhatsApp apelează numărul utilizatorului și lăsați un mesaj cu un cod de verificare pe robotul telefonic. Hackerul poate accesa acest mesaj folosind mesageria de la distanță. De remarcat faptul că majoritatea operatorilor de telefonie oferă un serviciu care permite consultarea acestor mesaje de la distanță.

hackerii profită de somnul tău pentru a sparge conturile WhatsApp
hackerii profită de somnul tău pentru a sparge conturile WhatsApp

Piratul are nevoie doar de numărul de telefon și de un cod secret pentru a accesa e-mailul. Acest cod este adesea un număr din patru cifre, uneori compus implicit din ultimele patru cifre ale numărului de telefon.

Cum să te protejezi?

Odată ce contul este piratat, procesul de recuperare poate dura câteva zile. În acest timp, hackerul ar putea încerca să înșele contactele utilizatorului sau să răspândească programe malware prin conversațiile WhatsApp. Pentru a vă proteja împotriva acestui tip de atac, Zuk Avraham recomandă schimbarea codului de mesagerie vocală și configurarea unei autentificări suplimentare în WhatsApp, în special prin e-mail.

Cum să nu-ți piratezi contul de WhatsApp când dormi
Cum să nu-ți piratezi contul de WhatsApp când dormi

Ce să rețineți despre această nouă formă de piraterie

Această nouă tehnică de hacking evidențiază importanța vigilenței securității online. utilizatorii WhatsApp ar trebui să fie conștienți de potențialele riscuri și să ia măsurile necesare pentru a-și asigura conturile. Aceasta include schimbarea regulată a codurilor de mesagerie vocală și activarea autentificării suplimentare. În cele din urmă, securitatea online necesită atenție constantă și conștientizare a noilor amenințări care poate apărea. Cel mai bine este întotdeauna să fii pregătit și să iei măsurile necesare pentru a te proteja.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » WhatsApp: este posibil să-ți piratezi contul când dormi. Iată cum să vă asigurați că acest lucru nu se întâmplă!