WhatsApp: trucul secret pentru a afla locația unui contact fără ca acesta să știe

WhatsApp, populara aplicație de mesagerie instantanee, continuă să evolueze și să aducă noi funcții utilizatorilor săi. Una dintre cele mai recente ar permite cunoașteți poziția unui contact fără ca acesta din urmă să fie informat. Acest truc ridică totuși câteva întrebări despre respectul pentru confidențialitatea utilizatorilor.

Cum funcționează acest truc?

Acum este posibil să cunoști poziția unui contact pe WhatsApp fără ca acesta din urmă să o știe, datorită unei metode simple și rapide. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să urmați acești pași:

găsiți o persoană cu whatsapp
găsiți o persoană cu whatsapp
  • Deschideți o conversație cu persoana de contact a cărei locație doriți să aflați;
  • Apăsați pictograma „atașament” situată în partea de jos a ecranului;
  • Alegeți opțiunea „Locație”;
  • Trimiteți propria locație.

Odată ce locația a fost trimisă, puteți vedea că apare o hartă cu distanța dintre cei doi interlocutori. Aceste informații fac astfel posibilă deducerea aproximativă a poziției contactului fără a fi nevoie să partajeze în mod explicit locația acestuia..

Limitele acestei tehnici

Cu toate acestea, este important să rețineți că acest truc are limitele sale. Într-adevăr, nu permite cunoașterea cu precizie a poziției contactului, ci doar estimarea distanței care separă cei doi interlocutori. De asemenea, această metodă va funcționa numai dacă cele două persoane sunt relativ aproape una de alta.

cunoașteți locația unui contact fără ca el să o știe cu WhatsApp
cunoașteți locația unui contact fără ca el să o știe cu WhatsApp

Probleme de confidențialitate

Deși acest sfat poate părea util pentru anumite situații, ridică totuși întrebări cu privire la confidențialitatea utilizatorilor. In efect, posibilitatea de a cunoaște locația unui contact fără acordul acestuia poate fi percepută ca o intruziune în sfera lor privată.

Cadrul legal și etic

Din punct de vedere juridic, este important de reținut că geolocalizarea unei persoane fără acordul acesteia constituie o invazie a vieții private a acesteia. Prin urmare, utilizarea acestui truc ar putea fi considerată ilegală în unele țări.

Din punct de vedere etic, este necesar să reflectăm și asupra consecințelor pe care utilizarea acestei tehnici le poate avea asupra relațiilor dintre utilizatori. Într-adevăr, încrederea fiind un element esențial în orice relație, este important să te întrebi dacă folosirea acestui truc este cu adevărat justificată.

localizați o persoană cu smartphone-ul său
localizați o persoană cu smartphone-ul său

WhatsApp și noile sale funcții

Acest truc se adaugă la lista multor funcții pe care WhatsApp le-a introdus în ultimii ani. Dintre acestea, putem aminti în special:

  • Posibilitatea de a conecta același cont pe până la patru smartphone-uri, așa cum a anunțat recent Mark Zuckerberg, șeful Meta;
  • Controlul cine poate vedea starea online a unui utilizator;
  • Funcția „View Once”, care vă permite să blocați capturile de ecran pe mesaje efemere.

Aceste noi funcții arată dorința WhatsApp de a se adapta nevoilor și cerințelor utilizatorilor săi. Cu toate acestea, este important să rețineți că unele dintre aceste noi funcții pot avea implicații etice și de confidențialitate.

Trucul WhatsApp de a cunoaște locația unui contact fără ca ei să știe că poate fi util în anumite situații, dar ridică și întrebări legitime cu privire la protecția confidențialității utilizatorilor. În calitate de utilizatori, este necesar să rămânem vigilenți cu privire la funcționalitățile oferite de aplicațiile de mesagerie instantanee și să ținem cont întotdeauna de potențialele consecințe ale utilizării acestora asupra relațiilor noastre cu ceilalți.

Photo of author
Despre autor, Valentina Andreescu
Sunt interesat de psihologie și îmi petrec timpul căutând noi provocări intelectuale pentru a-mi exercita mintea și a mă relaxa în același timp.
Pagina principală » Sfaturi » WhatsApp: trucul secret pentru a afla locația unui contact fără ca acesta să știe