Ce să faci dacă sunt doi utilizatori identici când te conectezi în Windows 11

Dacă, atunci când porniți un computer cu Windows 11, 2 utilizatori identici cu același nume sunt afișați pe ecranul de conectare (ecran de blocare)— aceasta este o problemă relativ frecventă care a fost prezentă în versiunea anterioară a sistemului. Soluția este de obicei relativ simplă.

Aceast ghid va arăta de ce apare problema și cum să eliminați afișarea duplicatelor utilizatorilor atunci când vă conectați la Windows 11.

Cauza problemei și principala metodă de soluționare

Problema în cauză apare atunci când deactivați logarea cu parolă la Windows 11, lucru pe care mulți îl fac atunci când încep să utilizeze sistemul. Ca urmare de obicei se întâmplă următoarea:

  1. Utilizatorul debifează „Solicitați numele de utilizator și parola”, iar parola curentă a utilizatorului este solicitată.
  2. Dacă introduceți o parolă incorectă (de exemplu, într-un aspect greșit sau cu Caps Lock activat) sau un nume de utilizator incorect (de obicei nu este necesar să îl introduceți sau să îl modificați), nu va fi emisă o eroare.
  3. În același timp, dacă Pasul 2 este executat, pe ecranul de blocare va apărea un duplicat al utilizatorului curent, iar autentificarea automată nu va avea loc.

Există și alte variante ale cauzelor problemei: uneori o defecțiune normală a sistemului, uneori același rezultat poate fi obținut atunci când se utilizează utilități terțe concepute pentru a schimba parametrii de conectare.

Soluția de bază pentru această situație constă în următorii pași simpli:

  1. În Windows 11, apăsați tastele Win + R de pe tastatură, tastați netplwiz sau control userpasswords2 și apăsați Enter.
  2. Bifați caseta „Solicitați numele de utilizator și parola”, aplicați setările și reporniți computerul.
  3. Data viitoare când vă conectați, al doilea utilizator va dispărea, dar va trebui să introduceți parola. Acordați atenție aspectului (afișat în partea dreaptă pe ecranul de blocare), cu majuscule sau minuscule pe care îl scrieți.
  4. Acum, dacă doriți să activați autentificarea fără parolă, efectuați din nou Pasul 1, dar de data aceasta debifați „Solicitați numele de utilizator și parola”, apoi introduceți foarte atent parola utilizatorului curent și confirmați-o, acordând atenție unor nuanțe precum aspectul tastaturii și caz. Citiți mai multe: cum să eliminați parola și codul PIN atunci când vă conectați la Windows

Ca urmare a acestor acțiuni, doi utilizatori identici ar trebui să înceteze să apară, iar autentificarea va fi efectuată automat.

Dacă metoda de mai sus nu a funcționat pentru cazul dvs. și există o presupunere că problema este legată de o defecțiune a sistemului, încercați să utilizați punctele de restaurare Windows 11 la data la care problema nu a fost observată. Una dintre modalitățile rapide de a începe recuperarea este să apăsați tastele Win+R de pe tastatură, să tastați rstrui și să apăsați Enter.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.