Ce să faci dacă ți-ai uitat numele de utilizator și parola în Windows 11

Ce să faci dacă ți-ai uitat numele de utilizator și parola în Windows 11

Printre cele mai populare întrebări ale utilizatorilor Windows 11 se numără cum să eliminați parola și solicitarea codului PIN la conectare. Cu toate acestea, atunci când dezactivați parola, mulți se confruntă cu faptul că după conectarea la fereastra „Conturi utilizator” nu există nicio marcă „Solicitați numele de utilizator și parola”, care trebuie eliminate.

În această instrucțiune, ce trebuie să faceți dacă elementul „Solicitați numele de utilizator și parola” lipsește în fereastra Win+R — netplwiz (sau control userpasswords2) și cum să îl remediați.

Cum să recuperezi numele de utilizator și parola în Windows 11

Motivul pentru care nu vedeți elementul „Solicitați numele de utilizator și parola” din fereastra de setări a contului Windows 11 nu se datorează erorilor din instrucțiuni, ci altor parametri de conectare care pot elimina această marcă. Cu toate acestea, este ușor să o returnați:

 1. Închideți fereastra Conturi de utilizator deschise dacă este deschisă.
 2. Accesați setările ( tastele Win + I) – Conturi-Opțiuni de conectare.
 3. Dezactivați opțiunea” pentru a crește securitatea, permiteți autentificarea Windows Hello pentru conturile Microsoft de pe acest dispozitiv „(sau”solicitați autentificarea Windows Hello pentru conturile Microsoft”).
 4. Dacă comutatorul de la elementul 3 nu este activ, executați promptul de comandă ca administrator și introduceți comanda
  reg ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device" /v DevicePasswordLessBuildVersion /t REG_DWORD /d 0 /

  sau deschideți secțiunea din editorul de registru

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device

  faceți dublu clic pe parametrul DevicePasswordLessBuildVersion și modificați valoarea acestuia la 0.

După finalizarea pașilor de mai sus, puteți apăsa din nou tastele Win+R, introduceți netplwiz sau controlați userpasswords2 și apăsați Enter pentru a deschide fereastra de gestionare a contului.

Acum, marcajul „Solicitați numele de utilizator și parola” va fi prezent în fereastră și poate fi eliminat.

Rețineți că, chiar și cu marcajul necontrolat, vi se poate solicita în continuare să introduceți un cod PIN, astfel încât acest lucru să nu se întâmple, trebuie să ștergeți codul PIN din Setări — Conturi — Opțiuni de conectare. Aflați mai multe: cum să ștergeți un PIN Windows 11.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.