Cum să aflați dacă computerul dvs. este compatibil cu Windows 11

În ziua prezentării Windows 11, Microsoft a lansat un utilitar pentru a verifica compatibilitatea viitorului sistem de operare cu un computer sau laptop și posibilitatea actualizărilor gratuite. Cu toate acestea, mai târziu, instrumentul oficial a fost eliminat de pe site, iar recent a devenit disponibil din nou și a fost actualizat. De asemenea, de la anunț, multe programe terțe au fost lansate pentru a analiza compatibilitatea computerului cu noul sistem de operare.

În această recenzie există 2 programe pentru a verifica compatibilitatea sistemului actual cu Windows 11. Mai întâi despre instrumentul oficial și apoi despre o utilitate terță parte, informațiile în care pot fi mai ușor de înțeles și mai detaliate. Vă rugăm să rețineți că, atunci când instalați o actualizare a sistemului, se efectuează automat și o verificare a compatibilității: cum să faceți upgrade la Windows 11.

Microsoft PC Health Check

Primul dintre programe este utilitatea oficială PC Health Check de la Microsoft. Puteți descărca cea mai recentă versiune a programului de pe site-ul oficial https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp

După descărcarea, instalarea și rularea utilitarului, va trebui să faceți clic pe butonul „Verificați acum” pentru a rula o verificare a compatibilității cu Windows 11. Ca urmare a verificării, puteți obține:

  1. Mesajul „Acest computer îndeplinește cerințele Windows 11”.
  2. Окно с текстом :” Этот компьютер не отвечает системным требованиям для Windows 11 ” или „Windows 11 не может быть запущена на этом компьютере”.
  3. Butonul ” Afișați toate rezultatele „deschide toate elementele verificate în timpul analizei de compatibilitate, iar butonul” caracteristicile dispozitivului ” va lansa un browser în care va fi deschisă o pagină cu informații despre cerințele sistemului Windows 11.

Vă rugăm să rețineți că la verificare, unii indicatori de incompatibilitate sunt afișați cu o cruce roșie (teoretic, ei restricționează „strict” instalarea Windows 11), unii cu un semn de exclamare galben (presupun că există excepții atunci când instalarea este încă posibilă, de exemplu, atunci când utilizați o instalare curată de pe o unitate flash USB).

WhyNotWin11

După cum puteți înțelege din numele programului, sarcina sa este de a determina de ce sistemul nu este compatibil cu Windows 11.

  1. Atenție: utilitatea are 3 detectări în VirusTotal. Pare fals pozitiv, dar nu pot garanta.
  2. Descărcați cea mai recentă versiune de WhyNotWin11 de pe pagina oficială a dezvoltatorului https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/
  3. Rulați programul și așteptați finalizarea verificării sistemului.
  4. Drept urmare, vedem o listă cu cerințele de sistem Windows 11 și conformitatea computerului sau laptopului cu fiecare dintre ele. În cea mai recentă versiune a programului – în limba rusă. Dacă mutați indicatorul mouse-ului în pictograma” i ” din dreapta articolului, informații mai detaliate despre acesta vor apărea în tooltip.

În concluzie

Și recomandarea mea personală generală pentru cei care sunt îngrijorați că computerul lor nu este compatibil cu Windows 11:

  1. Nu te grăbi și nu-ți face griji. Știri despre cerințele de sistem și declarațiile Microsoft au fost lansate zilnic de la prezentarea sistemului de operare. Totul se poate schimba și presupun că spre o acoperire mai largă a computerelor utilizatorilor obișnuiți.
  2. Dacă sunteți unul dintre cei care folosesc versiuni fără licență de Windows și veți continua în același spirit (ceea ce, desigur, nu recomand), atunci sunt 99% sigur că după ieșirea sistemului (probabil chiar mai devreme) veți găsi cu ușurință imagini care vor fi instalate pe aproape orice sistem, indiferent de ce arată instrumentele de verificare a compatibilității.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.