Cum să aflu parola la Wi-Fi pentru Windows 11

Este posibil să fiți conectat la Wi-Fi de la un computer sau laptop cu Windows 11, dar nu cunoașteți parola de conectare necesară pentru a conecta un dispozitiv nou. În acest caz, există modalități de a afla parola Wi-Fi atât pentru rețeaua la care este conectat dispozitivul, cât și pentru orice rețea salvată.

Acest ghid pas cu pas detaliază cum puteți afla parola Wi-Fi în Windows 11, precum și informații suplimentare care pot fi utile. Pe un subiect conex: cum să aflu parola Wi-Fi pe Android, ce să fac dacă am uitat parola Wi-Fi (și despre posibilitatea de a vă conecta fără parolă).

Cum să aflați parola Wi-Fi la care este conectată în proprietățile conexiunii

Prima metodă vă permite să aflați parola unei rețele Wi-Fi în Windows 11, dar funcționează numai pentru rețeaua la care sunteți conectat în prezent. Pașii vor fi după cum urmează:

  1. Apăsați tastele Win + R de pe tastatură (sau faceți clic dreapta pe butonul „Start” și selectați „Run”), introduceți comanda ncpa.cpl și apăsați Enter.
  2. Se deschide o listă de rețele. Faceți clic dreapta pe rețeaua wireless activă și selectați „Stare”.
  3. În fereastra următoare, faceți clic pe butonul „Proprietăți rețea Wireless”
  4. Accesați fila ” Securitate „și activați opțiunea” Afișați caracterele de intrare ” (aceasta necesită drepturi de administrator).

Drept urmare, în câmpul” Cheie de securitate”, veți vedea parola curentă a rețelei dvs.

În unele cazuri, poate fi necesar să aflați alte parole salvate ale rețelelor wireless Windows 11. Acest lucru se poate face atât cu instrumentele de sistem încorporate, cât și cu ajutorul unor programe terțe.

Vizualizați parola Wi-Fi pentru orice rețea salvată în linia de comandă sau în terminalul Windows 11

Pentru a vizualiza parola salvată pentru orice rețea de pe un laptop sau computer care rulează Windows 11, urmați acești pași:

  1. Rulați promptul de comandă ca Administrator sau Terminalul Windows ca Administrator. Pentru a face acest lucru, puteți face clic dreapta pe butonul Start și selectați „Terminal Windows (Administrator)”.
  2. Introduceți comanda:
netsh wlan show profil

și apăsați Enter.

3. Drept urmare, veți vedea o listă de rețele Wi-Fi salvate.

4. Utilizați numele rețelei dorite în următoarea comandă (dacă numele conține spații, puneți-l în ghilimele):

netsh wlan show profile name=numele_wifi key=clear

După executarea comenzii, în secțiunea „Setări de securitate— – „conținut cheie” veți vedea parola salvată pentru rețeaua Wi-Fi.

Metode suplimentare

Pe lângă metodele descrise mai sus, puteți utiliza metode suplimentare pentru a afla parola Wi-Fi:

  • Dacă este posibil să accesați interfața web a setărilor routerului de pe oricare dintre dispozitive, parola Wi-Fi poate fi vizualizată de obicei în setările de securitate ale rețelei wireless (Wi-Fi sau WLAN).
  • Puteți utiliza programe terțe pentru a vizualiza parolele salvate dintr-o rețea Wi-Fi, de exemplu, NirSoft WirelessKeyView gratuit (rețineți că antivirusul poate trata negativ acest program, deoarece teoretic poate fi utilizat pentru a obține parole Wi-Fi neautorizate de pe computerul altcuiva).

De regulă, una dintre metodele propuse este suficientă pentru a determina parola Wi-Fi, cu condiția să aveți posibilitatea de a vă conecta la această rețea. Dacă mai aveți întrebări, întrebați-le în comentarii, voi încerca să vă ajut.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.