Cum să aflu Indicele de performanță Windows 11

În ciuda faptului că Windows 11 nu are o interfață încorporată pentru vizualizarea indicelui de performanță al sistemului, care a fost prezent în „șapte”, instrumentele de evaluare sunt încă prezente în sistem și ne oferă posibilitatea de a afla rezultatul.

În această instrucțiune simplă, există modalități de a vizualiza indicele de performanță al sistemului Windows 11 folosind doar instrumentele de operare încorporate sau folosind un utilitar simplu terț. Rețineți că nu trebuie să luați în serios indicele calculat și să trageți concluzii pe baza acestuia.

 

Rularea Analizei Performanței

Înainte de a afla indicele de performanță al sistemului, trebuie să rulăm testul încorporat: dacă a fost efectuat anterior automat, atunci acest lucru nu se poate întâmpla în Windows 11.

Pentru a efectua analiza, utilizați următorii pași:

 1. Rulați terminalul, este mai bine (dar nu neapărat) să o faceți ca administrator, citiți mai multe: cum să rulați terminalul ca administrator în Windows 11. În Windows PowerShell, comanda va funcționa corect.
 2. Introduceti comanda
  winsat formal -restart clean

  Si tastati Enter

 3. Așteptați finalizarea evaluării performanței sistemului.

Acum, datele testului încorporat vor fi salvate în fișierele de sistem, pe baza cărora se calculează indicele de performanță al sistemului, iar utilizatorul are posibilitatea de a vizualiza rezultatele obținute.

Aflați Indicele de performanță Windows 11

Există mai multe modalități de a afla indicele de performanță calculat al sistemului.

Vizualizarea prin intermediul sistemului

Prima, care nu implică utilizarea unor instrumente terțe, este comanda PowerShell:

 1. Porniți Windows PowerShell. Puteți utiliza căutarea în bara de activități sau puteți face clic dreapta pe butonul „Start” și deschideți „terminalul Windows”, în mod implicit, se deschide o fereastră PowerShell.
 2. Introduceți comanda
  Get-CimInstance Win32_WinSAT
 3. După executarea comenzii, veți primi o listă de indicatori de performanță calculați. Cea mai mică dintre valori (cu excepția elementului WinSATAssesmentState) va fi indicele de performanță, este afișat și în elementul WinSPRLevel.

Traducerea fiecăruia dintre elementele din raport în funcție de modul în care au fost prezentate în versiunile anterioare ale sistemului:

 • CPUScore – procesor
 • D3DScore – grafica
 • DiskScore – performanta discului HDD sau SSD
 • GraphicsScore – grafica ecranului Desktop
 • MemoryScore – memoria operativa

Winaero WEI Tool

Un mic program gratuit terț vă permite să vizualizați indicele de performanță Windows 11 într-o interfață grafică mai familiară: este nevoie de date din același fișier de sistem și, dacă doriți, puteți utiliza același program pentru a reporni testul de performanță (re-executați evaluarea).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.