Cum să creez cont local Windows, în timpul instlării sau după

După dar și în timpul instalării Windows 11, crearea unui cont local este dificilă, mai ales dacă vorbim despre Windows 11 Home, dar este posibil. De asemenea, dacă ați instalat deja sistemul cu un cont Microsoft, este relativ ușor să treceți la utilizarea unui cont local.

Acest ghid detaliază modul de instalare a Windows 11 Home și Pro cu un cont local sau trecerea de la un cont Microsoft la un cont local pe un sistem deja instalat. Procesul de instalare a sistemului este descris pas cu pas într-un ghid separat despre instalarea Windows 11 de pe o unitate flash USB.

 

Crearea contul Local Windows 11 Pro și Home în timpul instalării

Dacă instalați Windows 11 Pro, crearea unui cont local este posibilă în două moduri simple:

 1. Efectuați instalarea fără conexiune la Internet și faceți clic pe „nu am Internet” în etapa de conectare — în acest caz veți continua imediat la crearea unui cont local.
 2. Pe ecran vă solicită să introduceți adresa de e-mail a contului Microsoft, faceți clic pe „Opțiuni de conectare”, apoi selectați „Cont Offline”. Pe ecran cu o descriere a avantajelor unui cont Microsoft, faceți clic pe „Skip for now” și se va deschide o fereastră pentru crearea unui utilizator local.

Când instalați Windows 11 Home, astfel de metode nu vor funcționa: este necesară o conexiune la Internet, iar opțiunea de a crea un cont offline în setările de conectare nu este disponibilă.

 

Pentru a crea un cont local în timpul instalării Windows 11 Home, puteți utiliza următoarea metodă:

 1. Pe ecranul de conectare a contului Microsoft, introduceți Nu e-mailul dvs. real, ci o adresă la care mulți oameni au încercat probabil să găsească o parolă, puteți utiliza adresa din imaginea de mai jos, va funcționa cu el. Faceți Clic Pe”Următorul”.
 2. Introduceți orice parolă aleatorie.
 3. Veți vedea un mesaj despre blocarea acestui cont Microsoft: „a apărut o eroare. Cineva a introdus incorect parola pentru acest cont de prea multe ori.”
 4. Faceți clic pe” Următorul ” și, în fereastra următoare, veți putea crea un cont local.

Trecerea la un cont local cu Windows 11 instalat

Dacă ați instalat deja sistemul cu un cont Microsoft, puteți trece la utilizarea unui cont local. Puteți face acest lucru în” parametri”, atât în Windows 11 Home, cât și în versiunea Pro.

 1. Accesați Setări-Conturi-datele dvs.
 2. În secțiunea” Setări Cont”, faceți clic pe „Conectați-vă cu un cont local”.
 3. Citiți avertismentul și faceți clic pe „Următorul”
 4. În fereastra următoare, va trebui să introduceți numele și parola contului local dorit (opțional dacă trebuie să vă conectați fără parolă).
 5. După confirmare, vă veți deconecta din sistem, iar următoarea autentificare va fi efectuată în contul local. Toate datele din contul Microsoft anterior vor fi salvate

O altă opțiune pentru trecerea la un cont local este crearea unui astfel de cont și „mutarea” la acesta:

 1. Creați un cont de Administrator local. Puteți face acest lucru pe linia de comandă, folosind următoarele comenzi în ordine (înlocuiți numele de utilizator cu numele de utilizator de care aveți nevoie, dar nu utilizați cuvântul Administrator; și parola cu parola dorită, dacă nu o specificați, autentificarea va fi efectuată fără o parolă):
  net user numele_autor parola /add
  
  net localgroup Administrator numele_autor /add
 2. Conectați-vă sub un cont local nou creat (puteți face clic pe numele utilizatorului curent din meniul Start, deconectați-vă și apoi conectați-vă sub un cont nou). Și pregătiți – l pentru lucru-asigurați-vă că programele funcționează, mutați fișierele necesare din contul Microsoft, în special din folderele de sistem, cum ar fi Desktop, Documente, Imagini.
 3. Dacă nu mai aveți nevoie de un cont Microsoft, ștergeți-l din contul dvs. local. Pentru a face acest lucru, accesați Setări – Conturi – familie și alți utilizatori și ștergeți contul inutil din secțiunea „alți utilizatori”.

 

În ambele cazuri, rezultatul dorit va fi obținut: utilizarea unui cont offline în locul unui cont Microsoft.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.