Cum să dezactivez notificarea de a crea PIN codul când aprind Windows 10

Windows

 

Dacă utilizați un cont Microsoft pe computer, Windows 10 va sugera în mod persistent crearea unui cod PIN la conectare, precum și în secțiunea „Protecția contului” din Centrul de securitate. Această solicitare poate fi eliminată dacă ați creat deja un cod PIN, iar în cazul în care doriți puteți să ștergeți și aceasta.

Această ghidare este despre modul de ștergere a PIN codului deja creat sau dezactivarea unei solicitări de creare a unui PIN cod în cele mai recente versiuni Windows 10 în mai multe moduri. Dacă sarcina dvs. este să vă conectați fără un cod PIN și o parolă, ștergeți mai întâi codul PIN, apoi utilizați pașii din instrucțiunile despre cum să dezactivați promptul de parolă atunci când vă conectați la Windows 10.

Cum dezactivați oferta pentru a crea un cod PIN atunci când vă conectați la Windows 10 și în Defender

Sugestia de a crea un cod PIN în Windows 10 poate apărea constant la conectare, precum și să vă reamintească în Windows Defender (în Centrul de securitate). În apărător, puteți pur și simplu să faceți clic pe „închidere” pentru a elimina temporar semnul exclamării, dar conform practicii, acesta reapare după un timp.

Pentru a dezactiva complet sugestiile de creare a Pinurilor în Windows 10 Pro și Enterprise, urmați acești pași:

  1. Apăsați tastele Win + R de pe tastatură, tastați gpedit.msc și apăsați Enter.
  2. Se deschide Editorul de Politici de grup Local. În acesta, accesați configurația computerului — șabloane Administrative — Componente Windows-Windows Hello for Business.
  3. În partea dreaptă, selectați „utilizați Windows Hello pentru Afaceri” și faceți dublu clic pe el. Selectați „Dezactivat” și aplicați setările.

De obicei, modificarea făcută este declanșată după un timp scurt, chiar și fără a reporni computerul și nu apar mementouri ale codului PIN.

Dacă Windows 10 Home este instalat pe computer, nu există un editor local de Politici de grup în el. Dar puteți adăuga parametrii necesari în registru. Pentru a face acest lucru, puteți crea un fișier reg cu următorul conținut 

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\PassportForWork]
"Enabled"=dword:00000000
"DisablePostLogonProvisioning"=dword:00000000

Apoi importați-l în registru. Sau, în editorul de registru, creați o secțiune

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\PassportForWork

și în ea-parametrii DWORD cu numele Enabled și DisablePostLogonProvisioning (nu modificăm valoarea, lăsăm 0), apoi reporniți computerul.

Cum să dezactivați și să ștergeți un PIN Windows 10 existent

Dacă ați creat deja un cod PIN, ștergerea acestuia constă în următorii pași:

  1. Accesați setările (pentru a face acest lucru, puteți apăsa tastele Win+I) – Conturi – Opțiuni de conectare.
  2. Faceți clic pe elementul „cod PIN Pentru Windows Hello” și faceți clic pe „ștergeți”. Dacă butonul nu este activ, dezactivați opțiunea „Solicitați autentificarea Windows Hello pentru conturile Microsoft” de mai jos (sau „pentru a crește securitatea, permiteți autentificarea Windows Hello pentru conturile Microsoft de pe acest dispozitiv”), închideți fereastra de setări, apoi reveniți la Setări – acum ștergerea va fi posibilă.
  3. Confirmați ștergerea, apoi introduceți parola contului Microsoft pentru a șterge definitiv codul PIN.

În acest moment, procesul va fi finalizat, codul PIN va fi șters.

 

 

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.