Cum să muți sau adaugi aplicații în bara de activități Windows 11

Cum să muți sau adaugi aplicații în bara de activități Windows 11

Una dintre cele mai neplăcute „inovații” ale Windows 11 pentru mine a fost dezactivarea capacității de a trage și arunca fișiere în pictogramele programelor deschise din bara de activități. Dacă mai devreme, după ce am găsit fișierul necesar în Explorer, l-aș putea trage pe pictograma programului minimizat și s-a deschis, gata să „accepte” acest fișier, acum nu funcționează.

În pre-build – uri, acest lucru ar fi putut fi rezolvat în editorul de registru, dar această metodă nu mai funcționează. Există informații că în versiunile viitoare ale sistemului de Operare această funcționalitate va fi returnată. Cu toate acestea, pentru a activa suportul de glisare a fișierelor acum, va trebui să recurgeți la instrumente terțe-utilitarul gratuit Windows11DragAndDropToTaskbarFix.

Activarea Drag and Drop suport pentru bara de activități în Windows11 Drag And Drop To Taskbar Fix

Singura sarcină a programului gratuit Windows11DragAndDropToTaskbarFix este de a returna comportamentul anterior al barei de activități Windows 11 atunci când trageți fișierele în pictogramele programelor deschise. Utilizarea este foarte simplă:

  1. Descărcați cea mai recentă versiune a utilitarului de pe pagina oficială a dezvoltatorului și salvați fișierul într-o locație convenabilă. Rețineți că filtrul SmartScreen din Microsoft Excel și Windows poate bloca descărcarea și lansarea unui fișier ca fiind puțin cunoscut.
  2. Rulați programul (cu mesaje pe care sistemul nu le-a detectat fișierele VCRUNTIME140_1.DLL și altele, Utilizați această instrucțiune). După lansare, se va deschide o fereastră de linie de comandă, care se va închide după un timp scurt.
  3. Imediat după aceea, veți putea trage fișiere și alte elemente pe pictogramele programelor deschise din bara de activități Windows 11.

În plus, în folderul programului, puteți crea un fișier de configurare numit Windows11DragAndDropToTaskbarFixconfig.txt și adăugați parametri la acesta, cum ar fi activarea lansării automate a Windows11DragAndDropToTaskbarFix la conectare. Puteți citi mai multe despre fișierul de configurare pe pagina oficială.

În textul meu, utilitatea funcționează corect, din nuanțele notate:

  • La glisarea fișierelor, pictograma roșie „interdicție de acțiune” este încă afișată (dar nu afectează performanța).
  • În recenziile despre problemele cu programul de pe GitHub, există informații că atunci când utilizați mai multe monitoare, este posibil ca programul să nu funcționeze corect pe al doilea monitor.

Când lucrați, utilitarul nu își afișează pictogramele în bara de activități sau în zona de notificare: dacă trebuie să îl închideți, utilizați Managerul de activități.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.