Cum se resetează Windows 11 la setările de fabrică

Dacă sistemul de OPERARE nu funcționează corect, și probleme nu poate fi rezolvată, puteți realiza reinstalarea sistemei automate – reset Windows 11 la starea inițială, în multe cazuri, această opțiune de recuperare se dovedește a fi destul de funcțional și nu are nevoie de un manual de instalare curată a sistemului, și, de asemenea, vă permite să salvați datele.

Acest manual detaliază modalitățile de resetare a Windows 11 la setările din fabrică, atât în cazul în care conectarea este posibilă, cât și în situația în care conectarea nu reușește din cauza unor erori critice, precum și informații suplimentare care pot fi utile în contextul subiectului în cauză.

Resetați Windows 11 la setările din fabrică sau reinstalați automat prin Setări

 1. Accesați ” Opțiuni „prin meniul” Start ” sau apăsând tastele Win+I de pe tastatură.
 2. În secțiunea” Sistem”, deschideți elementul „recuperare”
 3. În secțiunea „Opțiuni de recuperare”, sub” returnați computerul la starea inițială”, faceți clic pe butonul” Reporniți PC-ul”.
 4. Dacă doriți să începeți resetarea Windows 11 folosind linia de comandă sau caseta de dialog” Run ” (Win+R), în loc de pașii 1-3, utilizați comanda
 5. systemreset -factoryreset
 6. Se va deschide o fereastră pentru a reveni la setările din fabrică. Alegeți: „salvați fișierele mele „(vorbim doar despre fișiere personale — programele și jocurile instalate vor trebui reinstalate, dar programele producătorului sunt reinstalate în mod implicit) sau” ștergeți toate ” (în acest caz, conturile vor fi șterse — vor trebui să fie create din nou în timpul configurării inițiale).
 7. Alegeți opțiunea de reinstalare automată: „descărcați din cloud „(în acest caz, imaginea originală de la Microsoft va fi descărcată și resetarea va fi efectuată cu ajutorul acesteia) sau” reinstalare locală ” (în acest caz, vor fi utilizate fișierele de sistem deja pe computer).
 8. În fereastra următoare, veți vedea un scurt rezumat al operațiunilor care vor fi efectuate în acest proces.
 9. Dacă faceți clic pe” Modificați setările”, puteți seta opțiuni suplimentare: de exemplu, activați ștergerea fișierelor de pe toate discurile (de exemplu, fișierele de pe discul D și altele nu vor fi afectate implicit), curățarea discului (fără posibilitatea recuperării datelor — un proces lung), pentru unele dispozitive — dezactivați recuperarea programelor preinstalate de producătorul computerului.
 10. Faceți Clic Pe”Următorul”. Veți vedea din nou un rezumat al operațiunilor care vor fi efectuate. Atenție: procesul în sine poate dura câteva ore, mai ales dacă aveți un HDD instalat, nu un SSD — nu resetați pe un laptop care rulează pe baterie.
 11. Faceți clic pe butonul” Resetare ” — computerul va fi pregătit, repornit și va începe procesul de resetare a Windows 11 la starea inițială. În timpul resetării, sistemul poate „atârna” la anumite procente — în acest caz, nu încercați să închideți, este suficient să așteptați, uneori mult timp

După finalizarea resetării, va trebui să efectuați din nou configurația inițială a sistemului — selectați țara și limba, acceptați Acordul de licență, creați un utilizator (dacă resetarea a fost efectuată cu ștergerea datelor), modificați setările de confidențialitate și așteptați aplicarea parametrilor.

În toate cazurile, aplicațiile Windows 11 încorporate, driverele de dispozitiv și pentru unele computere și laptopuri de marcă-programe de la producător, vor rămâne în locul lor. Și, permiteți-mi să vă reamintesc, atunci când utilizați parametrii de resetare prestabiliți, datele de pe discurile non-sistem nu vor fi șterse.

Reinstalare automată în mediul de recuperare

Dacă resetarea sau reinstalarea automată a Windows 11 folosind „parametrii” nu funcționează sau conectarea nu este posibilă (dar există acces la ecranul de blocare), puteți încerca să utilizați mediul de recuperare, îl puteți introduce într-unul din următoarele moduri:

 • Setări – Sistem-recuperare, Faceți clic pe butonul” Reporniți acum „din elementul” Opțiuni avansate de pornire”.
 • Țineți apăsată tasta Shift când faceți clic pe elementul” Restart ” din meniul de închidere a computerului.
 • Pe ecranul de blocare, faceți clic pe butonul de pornire afișat în partea dreaptă jos, apoi, ținând apăsat Shift, apăsați „Restart”.
 • În caz de defecțiuni ale sistemului, pe ecran poate fi prezentă o legătură sau o indicație cheie (de exemplu, F8) cu descrierea și Codul de eroare pentru a deschide „Setări avansate— – acesta este mediul de recuperare.
 • Cu mai multe încercări nereușite de pornire, urmate de oprirea butonului de alimentare, începe și mediul de recuperare.

Drept urmare, computerul se va reporni și veți fi dus în mediul de recuperare, unde puteți utiliza următorii pași pentru a reseta:

 1. Accesați elementul „depanare”
 2. Faceți clic pe”returnați computerul la starea inițială”.
 3. Alegeți opțiunea – ” Salvați fișierele mele „sau”ștergeți toate”.

Următorii pași sunt identici cu pașii din metoda anterioară, începând cu a 5-a.

Dacă resetarea nu reușește și primiți un mesaj că computerul nu a putut fi restaurat, puteți încerca o altă metodă de resetare, de exemplu, bootarea din cloud sau încercați să efectuați manual o instalare curată a Windows 11 — puteți face acest lucru fără formatarea discurilor, salvând datele utilizatorului.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.