Cum să verifici dacă ai licența Windows 11 activată

Cum să verifici dacă ai licența Windows 11 activată

Dacă trebuie să verificați starea de activare după instalarea Windows 11 sau o actualizare— există mai multe modalități de a face acest lucru, există și semne indirecte care spun utilizatorului dacă sistemul este activat.

Acest manual detaliază două moduri de a verifica activarea Windows 11 și informații suplimentare care pot fi utile.

Verifică dacă Windows 11 e activat din setări


 • Modul de bază pentru a verifica dacă Windows 11 este activat este să utilizați elementul corespunzător din „Parametri”. Pașii vor fi după cum urmează:
 • Deschideți opțiunile (prin meniul Start sau apăsând Win+I).
  În secțiunea” Sistem”, deschideți elementul” activare”.
 • În fereastra următoare, sub „Stare activare”, veți vedea „inactiv” (dacă sistemul nu este activat) sau „activ” pentru Windows 11 activat cu succes.

Dacă nu există activare, mai jos sunt afișate informații despre exact care este problema, de exemplu, absența unei chei de produs (rețineți că veți primi același mesaj în absența unei licențe digitale, care nu implică introducerea unei chei).

Dacă” starea de activare „indică” activ”, atunci când deschideți acest element, veți vedea informații despre exact modul în care este activat sistemul, de obicei – „sistemul Windows este activat folosind o licență digitală legată de contul dvs.

Verifică dacă Windows 11 e activat din panoul de comandă


Puteți verifica starea de activare a Windows 11 și utilizând linia de comandă:

 • Rulați promptul de comandă (puteți utiliza, de asemenea, PowerShell sau Windows Terminal — în ultimul caz, trebuie doar să faceți clic dreapta pe butonul Start și să selectați elementul de meniu dorit).
 • Introduceți comanda :
  slmgr / xpr
  și apăsați Enter.

 • Drept urmare, veți primi mesajul „activarea permanentă a avut succes” pentru sistemul activat sau „Windows este în modul de notificare” dacă nu există activare.

În plus față de aceste metode, puteți obține informații despre starea de activare prin semne indirecte: de exemplu, dacă nu există activare, atunci când accesați Setări – Personalizare, veți vedea mesajul „pentru a vă personaliza computerul, trebuie să activați Windows”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.