Cum se descarcă Windows 11

Dacă aveți nevoie de o imagine originală Windows 11 pentru a instala curat sistemul pe un computer, laptop sau mașină virtuală, pentru a restabili sarcinile sau pentru a crea un USB stic bootabil, o puteți obține de pe site-ul oficial Microsoft și există mai multe modalități pentru acest lucru. Sunt disponibile și metode neoficiale de descărcare.

În acest manual există 4 moduri de a descărca imaginea ISO a Windows 11 x64 (doar versiuni pe 64 de biți sunt disponibile pentru acest sistem) pentru sarcinile dvs., în toate cazurile va fi imaginea originală de instalare cu versiunea finală a sistemului. În timpul unei instalări curate din imaginea originală, se verifică prezența modulului TPM, dacă trebuie să săriți verificarea, folosim: crearea unei unități flash USB bootabile și ISO Windows 11 pentru o instalare curată, fără a verifica TPM.

Cum se descarcă Windows 11 de pe site-ul oficial Microsoft

Dacă trebuie să descărcați Windows 11 x64 original, cel mai rezonabil și mai rapid mod de a face acest lucru este să utilizați site-ul oficial Microsoft:

 1. Accesați pagina oficială ” descărcați Windows 11 — – https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows11
 2. În secțiunea ” Descărcați imaginea discului Windows 11 (ISO)”, specificați” Windows 11 „în câmpul de selecție și faceți clic pe”Descărcați”.
 3. În secțiunea” Selectați limba produsului”, specificați limba dorită, de exemplu,” româna „și faceți clic pe „Confirmare”.
 4. Faceți clic pe butonul „Descărcare pe 64 de biți” pentru a începe descărcarea

Imaginea ISO va fi încărcată în folderul specificat sau în folderul Descărcări. După cum puteți vedea, totul este cât se poate de simplu cu noua versiune — nu trebuie să căutați metode sofisticate, dar ele există.

Vă rugăm să rețineți: imaginea descărcată conține atât ediții Home (Home), cât și ediții Profesionale (Pro) ale sistemului, alegerea va apărea în timpul instalării. Dacă, după începerea instalării, instalați imediat Windows 11 Home fără a alege o versiune, aceasta indică faptul că această versiune particulară a sistemului a fost instalată anterior pe dispozitiv și cheia este stocată în UEFI, „ridicând” automat.

Încărcarea unei imagini ISO în Media Creation Tool

Как и раньше, для Windows 11 доступна официальная утилита Installation Media Creation Tool, предназначенная в первую очередь для создания загрузочных установочных накопителей. Но, при необходимости, мы можем использовать её, чтобы получить оригинальный образ ISO:

 1. Pe site-ul oficial https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows11 în „Crearea de Windows 11 Instalare mass-Media” secțiune, faceți clic pe „Download”, descărca mass-Media Creation Tool (mediacreationtoolw11.exe) și rulați-l.
 2. Acceptați termenii Acordului de licență (cu condiția să fiți de acord cu aceștia).
 3. Pe ecranul următor, debifând „utilizați setările recomandate pentru acest computer”, Puteți selecta limba sistemului. În câmpul de lansare, în orice caz, va fi indicat „Windows 11″. Va fi încărcată o imagine pe 64 de biți care conține diferite ediții (Pro, Home). Faceți Clic Pe”Următorul”.
 4. Vi se va solicita să creați imediat o unitate flash de instalare bootabilă (unitate flash USB) sau un fișier ISO. În contextul acestei instrucțiuni, alegeți a doua opțiune.
 5. Faceți clic pe” Următorul ” și specificați unde să salvați imaginea ISO, după care va trebui să așteptați descărcarea fișierelor și să creați o imagine ISO cu Windows 11.

Această metodă diferă de descărcarea directă a Windows 11 de pe site-ul Microsoft descris în prima secțiune: nu descarcă un întreg fișier ISO, ci un set de fișiere necesare, din care se formează o imagine deja pe computer.

Descărcarea Windows 11 prin Rufus

Programul gratuit Rufus, cunoscut de majoritatea utilizatorilor, conceput pentru a crea unități flash bootabile, poate, printre altele, să descarce imagini. În același timp, descărcarea este efectuată de pe site-urile oficiale. Poate fi folosit și pentru a obține o imagine a Windows 11:

 1. Descărcați Rufus de pe site-ul oficial https://rufus.ie/ro/ lă care nu necesită instalare pe un computer).
 2. La prima lansare, răspundeți ” da ” la solicitarea de a verifica actualizările, această acțiune este obligatorie pentru capacitatea de a efectua următorii pași.
 3. În fereastra principală a programului, faceți clic pe săgeata din dreapta butonului „Selectați” și selectați „Descărcați”.
 4. Faceți clic pe butonul Descărcare, apoi selectați Windows 11 și faceți clic pe Continuare.
 5. Selectați versiunea Windows 11 de descărcat. De regulă, versiunea finală este disponibilă în mod implicit. Faceți clic pe butonul „Continuare”.
 6. Specificați ediția (Home/Pro va fi specificat, ambele versiuni în aceeași imagine ISO).
 7. Specificați limba sistemului și faceți clic pe „Continuați”.
 8. În câmpul” Arhitectură”, x64 va fi deja indicat, îl lăsăm.
 9. Faceți clic pe butonul” Descărcați ” pentru a începe descărcarea. Dacă selectați „Descărcați folosind un browser”, va fi lansat un browser cu o legătură directă deschisă către fișierul ISO Windows 11 (și vă puteți asigura că descărcarea se face de pe site-ul oficial).

Rămâne să așteptați ca fișierul să fie descărcat pe computer.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.