Cum se face un stic bootabil sau o imagine ISO a Windows 11 pentru o instalare curată fără a verifica TPM

Dacă descărcați imaginea ISO originală din Windows 11 sau creați o unitate flash USB bootabilă folosind-o, apoi utilizați-o pentru a curăța instalați sistemul pe un computer fără un modul de platformă de încredere TPM 2.0 sau TPM 1.2 (Este potrivit și pentru o instalare curată), veți primi mesajul „Windows 11 nu poate fi pornit pe acest computer. Acest computer nu îndeplinește cerințele minime de sistem pentru instalarea acestei versiuni de Windows.” Cu toate acestea, puteți sări peste verificarea TPM în timpul unei instalări curate.

Acest manual descrie o modalitate simplă de a crea USB stick bootabil cu Windows 11 sau, dacă este necesar, o imagine ISO pentru a efectua o instalare curată. Generarea procesorului și starea de pornire sigură nu sunt, de asemenea, verificate. Cu toate acestea, instalarea este posibilă numai în modul UEFI, la pornirea moștenită, mesajul despre incapacitatea de instalare va rămâne. Procesul de instalare în sine este descris în instrucțiunile privind instalarea Windows 11 de pe un stic USB bootabil pe un computer sau laptop.

Crearea automată USB stic bootabil pentru o instalare curată pe un computer incompatibil

Există diferite modalități posibile de a crea o imagine de instalare ISO sau un stic USB pentru o instalare curată pe computere neacceptate, dar aproape toate implică editarea manuală a imaginilor. Cu toate acestea, sarcina poate fi efectuată automat folosind noua versiune a Rufus sau scriptul gratuit Universal Media Creation Tool. În cel de-al doilea caz, este suficient să utilizați următorii pași:

  1. Descărcați arhiva cu scriptul Universal Media Creation Tool de pe  pagina creatorului și despachetați-o într-o locație convenabilă. Butonul de descărcare ” Descărcați ZIP „este disponibil dacă faceți clic pe săgeata din dreapta butonului” Cod”.
  2. Din folderul cu arhiva despachetată, rulați fișierul instrument de creare Media.liliac. Dacă apare o avertizare a filtrului SmartScreen, faceți clic pe” Aflați mai multe „și apoi pe”rulați oricum”.
  3. După un timp, se va deschide o fereastră cu o listă de versiuni disponibile de Windows, selectați Windows 11.
  4. Următorul pas este alegerea unei acțiuni. Dacă avem nevoie de o imagine ISO, selectați „Creare ISO”. În cazul în care aveți nevoie de un stick usb bootabil — „creare USB”.
  5. Când selectați opțiunea de creare a imaginii ISO, întregul proces va fi efectuat automat (poate exista o pauză după închiderea ferestrei de creare Media Windows 11, după care se va deschide o fereastră de consolă în care procesul va continua). Și la sfârșitul procesului, veți găsi imaginea ISO creată în folderul cu scriptul. Atenție: nu ne uităm la faptul că fereastra indică faptul că fișierele Windows 10 sunt descărcate, de fapt imaginea va conține Windows 11 cu instalatorul sistemului anterior.
  6. Dacă a fost selectată opțiunea de a crea un stic USB bootabil, veți vedea fereastra instrumentului de creare Media, unde va trebui să selectați „unitate flash USB”, să specificați unitatea flash conectată și să așteptați finalizarea procesului de descărcare a fișierelor și scriere pe unitate, după care USB stic bootabil Windows 11 va fi gata. Ca și în cazul precedent, procesul va indica faptul că Windows 10 este încărcat, dar de fapt acestea sunt fișiere Windows 11.

Imaginea sau unitatea flash rezultată pot fi utilizate pentru o instalare simplă curată pe un PC și laptop sau într-o mașină virtuală.

Instalarea trebuie efectuată cu modul de pornire UEFI. Alți parametri: Generarea procesorului, disponibilitatea TPM 2.0 sau TPM 1.2, starea de pornire sigură nu va fi verificată.

 

Dacă aveți nevoie de imagini originale sau de crearea unui USB stic de instalare, veți găsi instrucțiuni aici:

  1. Cum se descarcă Windows 11
  2. Cum se instalează Windows 11 de pe stic

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.