Cum se pornește modul sigur în Windows 11

Modul sigur vă permite să rulați Windows 11 cu un set limitat de parametri aplicați, servicii de sistem și drivere, ceea ce vă permite să diagnosticați cauzele problemelor din sistem și să remediați unele dintre ele. De asemenea, se recomandă efectuarea unor proceduri pentru configurarea hardware-ului sau eliminarea programelor în modul sigur.

Acest ghid pas cu pas detaliază modul de intrare în modul sigur Windows 11 în diverse moduri, precum și informații suplimentare care pot fi utile în contextul subiectului în cauză.

Cum se pornește modul sigur în Windows 11

În funcție de situație: dacă sistemul pornește și dacă este posibil să vă conectați la acesta, precum și o serie de alți factori, vă puteți conecta la modul sigur Windows 11 în moduri diferite. În primul rând, despre metodele care vă permit să intrați în modul sigur dacă sistemul de operare pornește și apoi despre opțiuni alternative care pot fi de asemenea utile.

Cum se activează Modul sigur în fereastra de configurare a sistemului

Dacă este posibil să vă conectați la Windows 11, atunci pentru ca următoarea pornire să fie efectuată în modul sigur, puteți efectua următorii pași:

 1. Apăsați tastele Win + R de pe tastatură sau faceți clic dreapta pe butonul „Start” și selectați „Run”. Tastați msconfig în caseta de dialog Run și apăsați Enter.
 2. În fereastra ” Configurare sistem „care se deschide, accesați fila” Descărcare”.
 3. În secțiunea” Opțiuni de pornire”, verificați”modul sigur”. Dacă aveți nevoie de asistență de rețea în modul sigur, activați opțiunea „Rețea” (în alte cazuri, alegerea implicită este de obicei „minimă”).
 4. Aplicați setările și reporniți computerul sau laptopul.

Ca urmare, sistemul va porni în modul sigur. În viitor, pentru a dezactiva Modul sigur, urmați aceiași pași, dar debifați „Modul sigur”.

Modul sigur prin parametri

Următorul mod este să utilizați „opțiuni avansate de pornire” în setările Windows 11. Pașii vor fi după cum urmează:

 1. Deschideți „opțiuni”, pentru aceasta puteți utiliza elementul corespunzător din meniul Start sau apăsați tastele Win+I de pe tastatură.
 2. În secțiunea” Sistem”, deschideți elementul” recuperare”.
 3. În secțiunea „Opțiuni de recuperare”, în elementul „Opțiuni avansate de pornire”, faceți clic pe butonul „Reporniți acum” și confirmați repornirea dispozitivului.
 4. Se deschide mediul de recuperare Windows 11. Faceți Clic Pe”Depanare”.
 5. Deschideți”Setări avansate”
 6. Faceți clic pe „Opțiuni de pornire”, apoi pe butonul ” Restart
 7. După repornire, va apărea o fereastră pentru a selecta modul de pornire. Apăsați tasta F4 (Fn+F4 pe unele laptopuri) pentru a porni Windows 11 în modul sigur. Pur și simplu apăsarea tastei 4 funcționează. Dacă trebuie să porniți modul sigur activat în rețea, utilizați F5 (5).

Windows 11 va fi încărcat în opțiunea safe mode pe care ați selectat-o.

Modul sigur de pe ecranul de blocare Windows 11

Dacă din anumite motive Windows 11 nu pornește, dar există posibilitatea de a ajunge la ecranul de blocare a sistemului, puteți intra și în modul sigur din acesta:

 1. Faceți clic pe butonul de alimentare din colțul din dreapta jos al ecranului de blocare.
 2. Țineți apăsată tasta Shift și apăsați „Restart”
 3. Se deschide mediul de recuperare. Accesați depanarea – Opțiuni avansate-Opțiuni de pornire și confirmați repornirea.
 4. Apăsați F4 sau 4 pentru a porni Windows 11 în modul sigur.

Intrarea în modul de siguranță Windows 11 dacă sistemul nu pornește

Dacă Windows 11 nu pornește, de exemplu, observați un ecran negru la pornire, sunt posibile următoarele opțiuni pentru intrarea în modul sigur:

 • Dacă apare o eroare la pornirea Windows 11, este posibil să deschideți „Setări Avansate”, să mergeți la ele, apoi să mergeți la” depanare ” – „Setări avansate— – „Opțiuni de pornire”, faceți clic pe”Reporniți”. După repornire, puteți porni modul sigur apăsând F4 sau 4.
 • Potențial nesigur pentru metoda discurilor, dar de lucru. Când Windows 11 începe să pornească, opriți computerul sau laptopul ținând apăsat butonul de alimentare mult timp. După două opriri forțate, a treia pornire va încerca recuperarea automată, apoi veți vedea un mesaj că computerul nu funcționează corect. Dacă faceți clic pe „Setări avansate”, accesați” depanare ” – „Setări avansate— -” Opțiuni de pornire „și faceți clic pe” Reporniți”, puteți alege să porniți în modul sigur apăsând F4 sau 4.
 • Puteți porni computerul de pe o unitate flash Windows 11 bootabilă (în același mod UEFI sau Legacy ca sistemul instalat) și, după deschiderea programului de instalare, Apăsați Shift+F10 (Shift+Fn+F10 pe laptopuri individuale). Se deschide promptul de comandă. Introduceți comanda
  bcdedit /set {default} safeboot minimal

  și apăsați Enter.
  După executarea comenzii, porniți computerul de pe hard disk – cu condiția ca sistemul și încărcătorul să funcționeze corect, pornirea va fi efectuată în modul sigur. În viitor, puteți dezactiva pornirea în modul sigur folosind fila „Boot” din fereastra Win+R — msconfig.

Cum se adaugă modul sigur în meniul de pornire

Dacă trebuie să porniți des Modul sigur, îl puteți adăuga în meniu când porniți Windows 11, pentru asta:

 1. Rulați terminalul din numele administrator.
 2. Introduceți comanda
  bcdedit / copy {current} /d "Safe mode"
 3. După executarea comenzii, veți vedea un mesaj conform căruia înregistrarea a fost copiată cu identificatorul său în paranteze ondulate. Folosim acest identificator în următoarea comandă (parantezele trebuie să fie prezente și în comandă):
  bcdedit / set {id} safeboot minimal
 4. În loc de Pasul 3, puteți efectua pașii 5 și 6, rezultatul va fi același.
 5. Apăsați tastele Win + R de pe tastatură, tastați msconfig și apăsați Enter
 6. În fila” Descărcare”, selectați elementul” mod sigur „din lista din partea de sus, marcați-l” mod sigur „în secțiunea” Opțiuni de descărcare ” și aplicați setările.

Drept urmare, următorul meniu va apărea de fiecare dată când porniți sau reporniți Windows 11:

În acesta, puteți alege să porniți sistemul în mod normal sau să porniți în modul sigur.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.