Cum se schimbă culoarea barei de activități și meniul Start Windows 11

Cum se schimbă culoarea barei de activități și meniul Start Windows 11

Windows 11 vă permite să setați culori personalizate pentru bara de activități, Meniul Start, precum și unele elemente suplimentare: panouri de notificare, panouri de setări rapide, ferestre de comutare a limbii de intrare și altele.

Acest manual detaliază modul de schimbare a culorii barei de activități, a meniului Start și a elementelor conexe din Windows 11 și a posibilelor probleme pe care le puteți întâmpina. Subiect similar: cum să măriți sau să micșorați bara de activități a Windows 11.

Modificarea culorii barei de activități în setările de personalizare

Pentru a schimba manual culoarea barei de activități și meniul Start în Windows 11, este suficient să urmați acești pași:

 1. Deschideți Setări-Personalizare (puteți ajunge rapid la setările de personalizare prin meniul contextual făcând clic dreapta pe desktop).
 2. Deschideți elementul „culori”.
 3. Dacă câmpul ” Selectare mod „este setat la” lumină”, treceți la” întuneric „sau” Special”, altfel capacitatea de a aplica culoare pe bara de activități nu va fi activă. Dacă aveți nevoie de un design luminos, selectați „Special”, apoi setați modul întunecat Pentru Windows și modul luminos pentru aplicații.
 4. În elementul „Contrast color”, Selectați culoarea dorită, pentru a face acest lucru, setați” manual „(în modul” automat”, culoarea va fi selectată în funcție de tapetul desktop) și specificați culoarea dorită din listă sau faceți clic pe” Vizualizați culorile ” pentru o selecție mai precisă a culorilor.
 5. Porniți comutatorul „Afișați culoarea elementelor din meniul Start și din bara de activități”. Dacă nu este activ și nu poate fi activat, acordați atenție celui de-al treilea pas de mai sus.
 6. Imediat după aceea, culoarea va fi utilizată pe bara de activități și pe alte elemente ale sistemului Windows 11.

Rețin că atunci când instalați Teme Windows 11, toate aceste setări pot fi aplicate automat – totul depinde de tema specifică. Schimbarea manuală a culorilor a fost discutată mai sus.

Ce să fac dacă opțiunile de personalizare Windows 11 nu sunt disponibile

Dacă Windows 11 nu este activat, opțiunile de personalizare nu vor fi disponibile. Cu toate acestea, dacă doriți, putem schimba culoarea barei de activități și a meniului Start folosind editorul de registru și în acest caz:

 1. Apăsați tastele Win+R de pe tastatură (sau faceți clic dreapta pe butonul Start și selectați „Run”), tastați regedit și accesați cheia de registru
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize
 2. Faceți dublu clic pe parametrul prioritate culoare și modificați valoarea la 1.
 3. Modificările vor intra în vigoare imediat, dar selecția culorilor va fi efectuată automat în funcție de culorile tapetului de pe desktop.
 4. Dacă culoarea pare „ușoară” după modificare, modificați valoarea parametrului SystemUsesLightTheme la 0 în aceeași cheie de registru.

Din păcate, pentru acest scenariu, încercările de a găsi o modalitate de a alege o culoare schimbând valorile din locațiile Registrului (la fel ca în versiunea anterioară a Windows) sau fișierul tematic curent nu a ajutat — în testele mele, acestea nu intră în vigoare imediat sau după repornire.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.