Merită să faceți upgrade la Windows 11 ?

Pe 5 octombrie 2021, Windows 11 a fost lansat oficial. Pentru unele computere și laptopuri, actualizarea va fi disponibilă în Centrul de actualizare, pe majoritatea celorlalte, dacă doriți, puteți instala manual noul sistem de pe un stick USB. Dar ar trebui să o fac?

Acest articol conține opinia subiectivă a autorului cu privire la posibilitatea de a face upgrade la Windows 11, pentru care dintre utilizatori poate avea sens și pentru care beneficiile unei actualizări timpurii sunt îndoielnice.

Detalii despre actualizarea de la Windows 10 la Windows 11

Actualizarea de la Windows 10 la Windows 11 este gratuită. La ceva timp după lansare, actualizarea va fi disponibilă în centrul de actualizare pentru computere și laptopuri care sunt pe deplin compatibile cu noul sistem (cum să aflați dacă computerul este compatibil cu Windows 11). Mai mult, nu există nicio cerință ca utilizatorii din Rusia să aibă un modul TPM 2.0. Rețineți că, potrivit Microsoft, o actualizare prin Centrul de actualizare pentru PC-urile existente ar trebui să fie așteptată abia la începutul anului 2022.

Dacă doriți să faceți upgrade de azi, doar descărca și de a folosi Windows 11 Instalare Asistent de oficial Microsoft pagina https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows11

 

Pe majoritatea celorlalte computere și laptopuri, va fi posibilă și instalarea Windows 11 – în ciuda respectării incomplete a cerințelor, sistemul de operare poate fi instalat de pe o unitate flash USB pe astfel de dispozitive și, cel mai probabil, unele manipulări cu conținutul imaginii nu vor fi necesare. De exemplu, cerința existentă pentru prezența procesoarelor Intel a 8-a generație sau AMD Zen 2, probabil că nu va interfera cu instalarea (dar acest punct nu a fost încă verificat cu imaginea oficială ISO).

Nu am informații dacă va fi posibil să instalați Windows 11 cu o cheie din Windows 7, 8 și 8.1 (acestea pot fi utilizate în continuare pentru o instalare curată a Windows 10). Cu toate acestea, dacă aveți o licență digitală Windows 10 legată, după o instalare curată a Windows 11 fără cheie și conexiune la Internet, sistemul va fi activat automat, adică chiar dacă nu există o posibilitate directă, putem instala mai întâi Windows 10 și abia apoi — 11.

Dacă faceți upgrade la Windows 11 prin Centrul de actualizare sau rulând utilitarul de actualizare de pe site-ul Microsoft, veți avea 10 zile pentru a reveni la Windows 10. Puteți face acest lucru în” parametri ” — „sistem” — „recuperare”. Cu toate acestea, din experiență, pot spune că acest tip de răsturnare nu funcționează întotdeauna corect.

 

Pro și contra upgrade-ului la Windows 11

Mai departe, în ce cazuri autorul consideră că este rezonabil să amâne actualizarea și în ce cazuri este posibilă instalarea acesteia fără a ține seama de problemele potențiale.

Împotriva actualizării

  • În primul rând, despre punctele care pot convinge utilizatorul să rămână pe Windows 10 și să nu facă upgrade la Windows 11:
  • Modalitățile de a face upgrade la Windows 11 pe computere și laptopuri incompatibile sunt mai susceptibile de a cauza probleme decât actualizarea pe un sistem complet compatibil..
  • Incompatibilitatea cu acest sau acel echipament este posibilă, iar verificatorul de compatibilitate nu poate raporta acest lucru: verifică doar un set de caracteristici de bază. Pentru utilizatorii începători care nu sunt pregătiți să rezolve singuri problemele, este cu siguranță mai bine să nu vă grăbiți cu actualizarea.
  • Windows 10 va fi acceptat până în octombrie 2025, nu este evident să vă grăbiți să îl abandonați.
  • Personal, nu am fost impresionat de unele dintre soluțiile legate de interfață implementate în Windows 11, Citește mai mult: ceea ce nu-mi place despre Windows 11. Am scris recenzia pe baza uneia dintre primele ansambluri, dar de atunci nu au existat schimbări evidente în elementele marcate.
  • Pentru utilizatorii (de obicei în vârstă) cărora le este dificil să navigheze noile interfețe, trecerea la Windows 11 poate însemna necesitatea recalificării: implementarea și localizarea unor acțiuni, parametri, mai ales dacă au fost întotdeauna accesați cu mouse-ul, diferă de Windows

Cine ar trebui să instaleze actualizarea

Și acum despre ceea ce se poate spune în favoarea instalării actualizării în curând. Și aici nu pot oferi atât de multe puncte:

  • Aveți nevoie de cea mai recentă versiune a sistemului. Cum ar fi, de exemplu, eu pentru a lucra pe acest site
  • Sunteți încântat de noul design Windows 11 și doriți să îl obțineți pe computer cât mai curând posibil.
  • Suntem pregătiți pentru posibile probleme în muncă și pentru a găsi soluții la aceste probleme sau pentru a aștepta Remedierea erorilor de către Microsoft.
  • Sunteți unul dintre acei utilizatori care instalează deja un nou sistem de Operare o dată pe săptămână pentru a încerca. Deși în acest caz, presupun că Windows 11 a fost deja testat și a fost compilată o opinie despre acesta.

 

Nu pot numi o nouă caracteristică uimitoare a Windows 11 și să o adaug în lista „pentru actualizare”: nu există niciuna sau sunt nesemnificative (nu, aplicațiile Android nu sunt încă acceptate).

În concluzie, cer cititorilor să-și lase propriile gânduri pe această temă și argumente în favoarea sau împotriva actualizării la Windows 11 în comentarii.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.